A Tesla humanoid robot gyártását tervezi, amely önállóan képes bevásárolni

A Tesla bejelentette, hogy egy humanoid robotot fog gyártani, Tesla Bot néven, amely képes lesz önállóan bevásárolni, és más alapvető feladatokat is el tud végezni.

Mai „ AI napján” a Tesla részleteket közölt az önvezető rendszer működtetéséhez használt AI-technológia fejlesztése terén elért előrehaladásáról. Emellett volt szó az újdonságról, a Tesla Bot-ról is.

Musk a világ legnagyobb robotikai cégeként jellemezte a Teslát, tekintve járműveinek képességét arra, hogy lássák és megértsék a körülöttük lévő világot, és cselekedjenek ezen információk alapján. A vezérigazgató úgy látja, hogy a Teslának fel kell használnia jelentős fejlesztéseit a számítógépes látás terén, és ezt most az autók helyett egy humanoid robotban teszi meg.

Musk elmondása szerint a Tesla Bot-ot „ismétlődő és unalmas feladatok” elvégzésére tervezték.

Sok olyan technológiával rendelkezik, amelyek a jelenlegi Tesla járművekben megtalálhatók, beleértve az FSD (Teljes Önvezetés) számítógépet, amely az autókban használthoz nagyon hasonló szenzorkészlettől kapja az adatokat.

Az autókéhoz hasonló AI hardver csomag lehetővé teszi a teljesen önvezető autók fejlesztése terén elért eredményeik felhasználását.

A Tesla a híres robotikai szakértővel, Dennis Hong-gal dolgozik, aki humanoid robotokra specializálódott.

Bár Musk nem sok részletet árult el a Tesla Bot képességeiről, és arról, hogy konkrétan milyen feladatokra lesz képes, utalt arra, hogy a végső cél az, hogy a robot képes legyen a legtöbb „veszélyes, ismétlődő, és unalmas feladat” elvégzésére. Példaként a Tesla Bot bevásárlásra való elküldését említette.

A vezérigazgató elmondta, hogy azért hozzák létre a robotot, mert már szinte az összes technológiát gyártják annak megalkotásához, és ha „a Tesla nem teszi meg, akkor valaki más fogja”, emellett biztonságosan akarják csinálni.

A hosszú távú elképzelés a legtöbb munka leváltása, és Musk megismételte, hogy támogatja az univerzális jövedelmet, amelyre akkor lenne szükség, ha a Tesla Bot olyan hatást érne el, mint amire Musk számít.

A vezérigazgató elmondása szerint a cég „valamikor a jövő év során” tervezi, hogy meglesz a kész prototípus.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/08/19/tesla-bot-humanoid-robot/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936