A Tesla masszív, egy darabból álló hátsórésszel kezdi meg az Y Modellek gyártását

A Tesla új elektromos SUV-járól való legújabb kép alapján az Y Modellt masszív, egy részből álló hátsó résszel gyártják. Ez az autógyártó legújabb lépése a masszív öntési technológiák terén. Az utóbbi években a Tesla a gyártás során már törekedett arra, hogy minél nagyobb jármű-alkatrészeket gyártson egy darabban, így megkönnyítve a gyártási folyamatot. Ennek jele az Y Modell hátsó alvázának egy darabban gyártása is.

A 3-as Modell hátsó alváza 70 különböző fém alkatrészből készült, ezt tudta felváltani a Tesla két nagy alkatrésszel az Y Modell esetében.

Az autógyártó nem csak diagramokat, hanem képeket is megosztott az Y Modell egybeöntött és a 3-as Modell összehegesztett alvázáról, amelyeken jól látható a különbség.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy a továbbiakban még inkább arra törekednek majd, hogy nagyobb alkatrész darabokat használjanak a járműveik gyártásakor, beleértve az alváz két rész helyett egy részben való kiöntését is.

Ezt a Tesla új óriás öntő gépe teszi lehetővé, amely a cég szerint a világon a legnagyobb, és amelyből továbbiak rendelését tervezik. 2020-ban helyezték üzembe az első öntőgépet a fremont-i gyár előtt, mivel a gép akkora volt, hogy nem fért be az épületbe. Így kívül szerelték össze, majd tetőt építettek fölé.

A Tesla a jövőben további nagy öntött alkatrészek gyártását tervezi, és ehhez új óriási öntőgépeket telepít a berlini Gigafactory-ban, Sanghajban és Texasban.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/01/11/tesla-starts-production-model-y-massive-single-piece-rear-casting/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936