A Tesla megkezdi a Starlink műholdas internetrendszerek telepítését a Supercharger állomásokra

A Tesla elkezdte Starlink antennák telepítését a Supercharger állomásokra, hogy töltés közben műholdalapú internetet kínáljon a tulajdonosoknak.

A Supercharger hálózat jelenleg tagadhatatlanul a legjobb töltési élményt nyújtja az elektromos autók számára. Más töltőhálózatok is kezdenek felzárkózni, de a Tesla korai befektetése a nagyszerű ingyenes töltési élmény biztosításába, megtérült.

A töltéssel mindig az a cél, hogy lerövidítsék a töltési ciklusokat, de még mindig nem szokatlan, hogy a Tesla tulajdonosok több mint 30 percet töltenek az állomásokon.

Ez jó alkalom lehet egy falatozásra vagy egy mosdószünetre, de az autógyártó az autóba is beépített töltés közbeni szórakozási lehetőségeket. A Tesla autóba épített szórakoztató alkalmazásai például a Tesla Theatre, amely magában foglalja a Netflixet, a Youtube-ot, a Twitch-et és más streaming alkalmazásokat, és a Tesla Arcade, amely számos videojátékot tartalmaz.

Azok a tulajdonosok, akik prémium csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, havi 10 dolláros előfizetéssel nagy adatforgalmat igénylő alkalmazásokhoz, ezeket a funkciókat a Tesla LTE mobilkapcsolatán keresztül használhatják.

A Tesla a közelmúltban lerövidítette a prémium csatlakozás próbaidőszakát, így több tulajdonosnak kellett döntenie, hogy fizet vagy lemond a funkciókról. Azok, akik nem fizetnek elő, továbbra is használhatják ezeket a funkciókat, ha autójuk Wi-Fi-hez csatlakozik.

A Supercharger élmény jobbá tétele érdekében Elon Musk vezérigazgató megígérte, hogy Wi-Fi-kapcsolatot telepít a töltőállomásokon.

Musk, aki történetesen a SpaceX vezérigazgatója is, arra utalt, hogy a SpaceX Starlink internetes rendszerét használja az internet telepítésére a Supercharger állomásokon.

Most úgy tűnik, hogy a Tesla megkezdte a telepítést, mivel több Tesla-tulajdonos Starlink antennákat vett észre a Supercharger állomásokon.

A SpaceX nemrégiben bővítette Starlink internetes szolgáltatását, amelyet jelenleg több mint 1000 műholdból álló konstelláció támogat. A Starlink jelenleg több mint 100 000 felhasználóval rendelkezik, és gyorsan növekszik.

A Tesla a közelmúltban bejelentette, hogy Supercharger-hálózata elérte az új mérföldkövet, több mint 30 000 Superchargert több mint 3100 állomáson.

Az autógyártó célja a hálózat háromszor ekkorára növelése a következő két éven belül, mivel a nem Tesla EV-tulajdonosok számára is tervezi megnyitni azt.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/11/14/tesla-starts-deploying-starlink-satellite-internet-systems-supercharger-stations/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936