A Tesla megoldást talált arra, hogy az Autopilot ne ütközzön sürgősségi járműveknek?

Több olyan esetet követően, amikor egy Tesla álló elsősegélyt nyújtó járműbe ütközött, a cég talán megoldást kínál a problémára.

A Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) hivatalos vizsgálatot kezdett az Autopilottal kapcsolatban a 2018 óta bekövetkezett számos Tesla balesetet követően, és egy tanulmány is megjelent arról, hogy a vezetők sokkal figyelmetlenebbek, amikor az Autopilot aktív.

Most a Tesla frissítette az Autopilot legújabb verzióját a 3-as és az Y Modell esetében. A változtatásokat egy Twitter felhasználó találta meg a felhasználói kézikönyvben, amelyek lehet, hogy válaszként szolgálnak az NHTSA vizsgálataira.

A frissítések kifejezetten a segélynyújtó járművek vészvilágításának észlelésére vonatkoznak a Tesla-ban az Autosteer használata közben. Amikor az autó észleli ezeket a lámpákat, a sebesség automatikusan csökken, és az Autopilot csak akkor állítja vissza a korábban beállított sebességet, amikor a vészvilágítás eltűnik.

A felhasználói kézikönyv egy kivonata a következőket tartalmazza: „Ha a 3-as/Y Modell fényeket észlel egy segélyjárműből, amikor éjszakai Autosteer-t használ nagysebességű úton, a menetsebesség automatikusan csökken, és az érintőképernyőn megjelenik egy üzenet, amely tájékoztatja Önt a lassulásról. ”

Az NHTSA konkrétan 11 olyan balesettel foglalkozik, amikor egy Tesla egy másik járműbe ütközött egy olyan helyszínen, ahol a sürgősségi segítségnyújtók dolgoztak. Természetesen a segélyszemélyzet villogó lámpákat, terelőkúpokat és hasonlókat használ, így a Tesla legújabb Autopilot frissítése úgy tűnik, hogy bizonyos mértékig ezeket veszi figyelembe. A frissítés érdekes módon az Autosteer éjszakai használatát említi, így nem világos, hogy a vészvilágításokat a rendszer napközben is észleli-e.

A felhasználói kézikönyv figyelmeztetést is tartalmaz a járművezetők számára, hogy „soha ne támaszkodjanak az Autopilot funkcióira a sürgősségi járművek jelenlétének meghatározásában”, megismételve azt az üzenetet, hogy a figyelmes vezető elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.

Bármilyen frissítés, amely javítja az Autopilot biztonsági színvonalát, üdvözlendő, bár a bizottság még mindig vizsgálja, hogy a Tesla eleget tesz-e ahhoz, hogy megoldja az Autopilottal kapcsolatos problémákat.

Forrás: Carbuzz

https://carbuzz.com/news/tesla-finds-way-to-stop-autopilot-crashing-into-emergency-vehicles

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936