A Tesla minden Full Self Driving modellje megkapja az Auto Shift funkciót

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy az összes „Teljes önvezető” (FSD) képességekkel rendelkező Tesla autóban opcióként fog szerepelni az automatikus váltás funkció.

Ez azt jelentheti, hogy a legújabb Tesla S, X, 3-as és Y Modellek vezetőinek akár nem kell többé foglalkozniuk a sebességváltással, Musk elmondása szerint.

Az Auto Shift egy olyan funkció a Teslák számára, amely lehetővé teszi, hogy az elektromos autók bizonyos szintű autonómiával közlekedjenek, ami Elon Musk állítása szerint olyan, mintha „az autó a vezető gondolatait olvasná”.

Konkrétabban egy választható beállítás lesz FSD képességekkel rendelkező autóknál, hogy az autó önállóan váltson, de csak akkor, amikor Parkolási módból jön ki.

Bár Elon Musk azt ígérte, hogy az Auto Shift sokkal több mindenre lesz képes, például hárompontos kanyarodást végez teljesen önállóan, egyelőre azonban csak a Parkolási módból való kilépést tudja kezelni.

Más szavakkal az Autopilot dönti el, hogy előremenetbe vagy hátramenetbe váltson, attól függően, hogy merre akar elindulni. Bármilyen más váltást a vezetőnek kell elvégeznie.

A funkciót eredetileg még januárban jelentették be, és megerősítették, hogy a 2021-es S és X Modellekben lesz elérhető. Feltéve, hogy rendelkeznek az FSD opcióval. Ez 10 000 dollártól indul, vagy havonta 199 dollárba kerül a Tesla új FSD-előfizetésének részeként.

Mint sok új csúcskategóriás Tesla funkció esetében, itt sem volt szó arról, hogy ez a funkció a 3-as vagy az Y modellbe bekerül-e. Most Musk megerősítette, hogy meglesz, feltéve, hogy az autó rendelkezik FSD rendszerrel.

Ugyanez lehet igaz a közeljövőben várható Tesla Hatchback-re, mivel Musk elmondta, hogy ez egy autonóm jármű lesz, és elég rossz autonóm autó lenne, ha nem tudna átváltani előremenetbe parkolási mód után.

Egyelőre viszont nincs határidő a megjelenésére vonatkozóan, úgyhogy a belépő szintű Tesla autók tulajdonosainak továbbra is kézzel kell sebességet váltaniuk. Bár ez nem olyan nehéz, de a fejlődés útját tekintve úgy tűnik, a jövőben nem lesz már erre szükségük.

Forrás: Tom’s Guide

https://www.tomsguide.com/news/teslas-auto-shift-coming-to-all-full-self-driving-models-confirms-elon-musk

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936