A Tesla nagy megrendelést kapott a Daimler/BMW új mobilitási app-jához

A Daimler és a BMW közös vállalkozása a Free Now, amely egy autó rendelő alkalmazás Európában, 60 Tesla járművet rendelt, hogy növelje a Németországban elérhető elektromos autói számát.

A Free Now-t „My Taxi” néven is ismerik és egy egyszerű taxi rendelő alkalmazás, amelyet Európában használnak. A Daimler 2014-ben indította. Tavaly a német autógyártó meglepő módon partnerségre lépett a rivális BMW-vel és több mint egy billió dollárt fektettek be a cégbe.

Úgy tervezik, hogy szélesebb körű mobilitási alkalmazást alakítanak ki, amely az elektromos közlekedésre fókuszál, több elektromos járművel: e-robogókkal, elektromos kerékpárokkal, autó megosztással és közösségi közlekedéssel.

A németországi elektromos autó flottájuk bővítése érdekében vettek most 60 új Tesla járművet.

A német sajtó beszámolója szerint a Free Now folytatni akarja terjeszkedését Németországon belül több városba, ezért növelik a flottájukat kezdetben 60 Tesla autóval Hamburgban. Tavaly 20%-kal több utas használta Németországban a szolgáltatást, mint az azt megelőző évben. A tavalyi évhez képest pedig idén 27%-kal nőtt az autóvezetők száma több mint 28 ezerre.

Az előző napban egy düsseldorfi taxi vállalat rendelt 50 Tesla Model 3-at a flottájuk frissítésére, így egyre több Tesla közlekedik Németország utcáin.

A Teslák egyre népszerűbbé válnak Hollandiában, Svédországban és Norvégiában is. A legjobb példa Amszterdam, ahol több mint 100 Tesla taxiból álló flotta működik évek óta, amelyet tavaly Model X SUV-okkal frissítettek.

A Model 3 is kezdi érdekelni a taxi társaságokat. Nemrégiben a Columbus Yellow Cab vásárolt 10 Tesla Model 3-ast, hogy felgyorsítsa 170 autóból álló flottájának elektromosra váltását.

Felmerül, hogy a Daimler és a BMW miért nem Mercedes-Benz vagy BMW autókat vásárol, de valójában egyik autógyártónak sincs most olyan elektromos autója a piacon, ami ideális lenne egy taxi szolgáltatáshoz, míg a Teslának van.

Természetesen a Tesla azt tervezi, hogy maga is belép az ágazatba a „Tesla Network” segítségével, de úgy tűnik, hogy az autógyártó még vár az önvezető autók megjelenésére azzal, hogy ezt megtegye.

Forrás: Electrek

https://ww.electrek.co/2020/01/08/tesla-large-order-competition-daimler-bmw-free-now-app/#

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936