A Tesla olyan otthoni töltőt dob piacra, amely más elektromos autókkal is működik

A Tesla piacra dobott egy otthoni töltőállomást vagy Wall Connectort, amely más elektromos autókkal is működik, nem csak a Tesla járművekkel.

Az összes többi elektromos autógyártótól eltérően a Tesla saját, szabadalmaztatott csatlakozóját használta az észak-amerikai piacra gyártott járművekhez. Ez azt jelenti, hogy a cég töltőhálózata és termékei – például az otthoni töltők – csak a saját elektromos járműveivel működnek.

A Tesla tervezését azért dicsérték, mert sokkal könnyebben kezelhető és hatékonyabb, mint a CCS/J1772 szabvány, amelyet az iparág többi tagja is elfogadott.

Az év elején még arra is törekedtek, hogy a Tesla csatlakozója legyen az új szabvány, de úgy tűnik, ez hiábavaló volt.

A Tesla saját töltőhálózatának és termékeinek megnyitása felé hajlik más autógyártók elektromos járművei előtt.

A cég jelezte, hogy CCS-csatlakozókat ad majd a Supercharger állomásokhoz Észak-Amerikában, ahogy azt Európában már tette.

Tavaly a Tesla rövid időre piacra is dobta otthoni töltőállomásának új verzióját, a Wall Connectort, amely a saját helyett J1772-es csatlakozóval rendelkezik. Ez azt jelentette, hogy a töltőt a nem Tesla EV vásárlók számára készítették. A termék azonban nem volt sokáig elérhető.

Most a Tesla a J1772 fali csatlakozó vadonatúj verzióját 550 dollárért hirdette meg a honlapján:

„A J1772 fali csatlakozónk kényelmes töltési megoldást kínál Tesla és nem Tesla elektromos járművekhez egyaránt, és ideális házakhoz, lakásokhoz, vendéglátó-ipari ingatlanokhoz és munkahelyekhez.”

A Tesla leírása alapján úgy tűnik, hogy az autógyártó a kereskedelmi töltési piacra tervez:

Ha Ön kereskedelmi ingatlanok fejlesztője, kezelője vagy tulajdonosa, és több mint 12 J1772 fali csatlakozót szeretne vásárolni, látogasson el a Kereskedelmi töltés oldalára.

De 550 dolláros áron rendkívül versenyképes a piacon lévő bármely otthoni töltőállomással szemben, különösen, ha figyelembe vesszük az energiamegosztási és csatlakozási funkciókat:

„Óránként akár 44 mérföldes hatótávval, 24 láb hosszú kábellel, többféle teljesítménybeállítással és sokoldalú beltéri/kültéri kialakítással a J1772 fali csatlakozó páratlan kényelmet biztosít. A meglévő elektromos kapacitás maximalizálása érdekében képes megosztani az áramot, automatikusan elosztja az energiát, és lehetővé teszi több jármű egyidejű töltését.”

A Tesla saját járművei is használhatják az állomást, de ehhez a járműhöz mellékelt adaptert kell használniuk.

Ellenkező esetben a Tesla tulajdonosoknak a Tesla eredeti fali csatlakozóját kell használniuk, amely a Tesla szabadalmaztatott csatlakozójával van felszerelve, és olcsóbb.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2022/10/17/tesla-launches-home-charging-station-works-other-electric-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936