A Tesla rontott az Autopilot képességein, hogy megfeleljen az új európai szabályozásoknak

A Tesla olyan új szoftver frissítéseket indított el Európában, melyek jelentősen csökkentik az Autopilot rendszer képességeit azért, hogy megfeleljen a vezetőt segítő rendszerekre vonatkozó helyi szabályozásoknak.

Az európai tulajdonosoktól érkező beszámolók szerint a Tesla nemrégiben megkezdte a frissítéseket az S és az X modellek esetében. Ezek a frissítések az Európai unió 2017-es jármű kormányzási felszereléseire vonatkozó szabályozásokhoz igazodnak. A 3-as Modellek már megkapták a frissítést.

A változások alapvetően megváltoztatják az Autopilot működését. A Hívó funkciótól kezdve az automata sávváltásig minden funkció érintett. A Hívó funkcióhoz a tulajdonos maximum 6 méterre állhat az autótól mostantól kezdve ahhoz, hogy használja a rendszert.

Forrás: Unsplash

Az automata sávváltás funkció esetében a teljes folyamatnak kevesebb, mint 5 másodperc alatt le kell játszódnia, különben a Tesla megszakítja a sávváltást és visszatér az eredeti sávjába, ami nem tűnik túl reálisnak. Ha a másik autós nem gyorsít fel vagy lassít le, hogy helyet adjon a Teslának, akkor az Autopilot hamar feleslegessé válik.

Talán a legnagyobb változást a figyelmeztető rendszer jelenti. A Tesla mostantól 15 másodpercenként küld figyelmeztető jelzést, ha a vezető nem tartja a kormánykeréken a kezét. Az Autopilot-hoz hasonló rendszereknek éppen az jelentette a legnagyobb ígéretét, hogy a lehető legtovább lehetővé teszi, hogy elvegyük a kezünket a kormányról úgy, hogy az még biztonságos maradjon. Bár sok rendszerrel kapcsolatosan túl nagyok az ígéretek a valósághoz képest.

A Tesla, közleménye szerint harcolni fog azért, hogy a szabályozások megengedjék az Autopilot funkcióinak teljes használatát, de addig is az autógyártónak is alkalmazkodnia kell az EU szabályaihoz.

Forrás: Cnet

https://www.cnet.com/roadshow/news/tesla-model-s-model-x-autopilot-europe-regulations/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936