A Tesla S Modell megkapta hatótávolságának hivatalos EPA minősítését

Az új Tesla S Modell Long Range megkapta a hivatalos EPA minősítést hatótávolságára, amely a tavalyi változathoz képest sokat javult.

Korábban a Tesla furcsa módon lejjebb értékelte új S Modelljének hatótávolságát. Amikor először bejelentették, még 412 mérföldről (kb. 663 km) beszéltek, Elon Musk is ezt jelentette be, majd pár nappal később a Tesla weboldalán ezt 405 mérföldre (kb. 652 km) módosították.

A Tesla hatótávolságra való hivatkozását is frissítették a „becslésről” „EPA-becslésre” – ami arra enged következtetni, hogy a Tesla Long Range megkapta a hivatalos EPA-minősítést, és az ügynökség honlapját hamarosan frissíteni fogják.

Ez önmagában is furcsa, mivel a Teslának a szállítás megkezdése előtt szüksége van a hivatalos EPA-minősítésre, és úgy tűnik, hogy a Tesla S Modell Plaid szállítmányokkal kezdett az új Long Range verzió helyett.

Ennek ellenére úgy tűnik az EPA először a Long Range hivatalos minősítését teszi közzé, miközben a Plaid hivatalos értékeléséről nem beszél. Az EPA most frissítette a weboldalát, hozzátéve az új 2021-es Tesla S Modell Long Range minősítését, ami enyhe hatótávolság növekedést mutat.

A Tesla frissítette az akkumulátor csomagot az S Modellben az új 2021-es verzióra, de sok részletet még nem közölt róla, így az energia kapacitásról sem. Az új EPA-besorolás azonban összhangban áll a tavalyihoz hasonló energiakapacitással. Az új Model S és Model X hajtásláncának hátterében álló  Palladium program egyik fő célja a hatékonyság javítása volt.

Az új S Modell Long Range 79 990 dollárnál kezdődik az Egyesült Államokban, és az új megrendeléseket az év későbbi részében szállítják, mivel a Teslának elmaradást kell kezelnie, miután az új S modell szállítása több hónapot késett.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/06/15/tesla-model-s-official-epa-range-improvement-efficiency/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936