A Tesla Semi egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett, amely bizonyítja, hogy készen áll arra, hogy az utakra kerüljön

A Tesla állítása szerint a több mint öt éve készülő elektromos Semi teherautója most mérföldkőhöz érkezett: 800 km-t tud megtenni egyetlen töltéssel. Amint azt Elon Musk egy ünnepi tweetjében megjegyezte, a Semi nemcsak 800 km-t tett meg, hanem eközben majdnem 37000 kg-nyi rakományt is szállított. Nem rossz egy akkumulátoros járműtől.

Míg a 800 km talán nem nagy teljesítmény a hosszú távú teherszállítás világában, az elektromos távolsági teherszállítás világában figyelemre méltó.

Az út azonban nem volt könnyű a Tesla Semi számára. Elon Musk első hozzájárulását a regionális teherszállítás világához először jóval 2017-ben jelentették be, és alig két évvel később kellett volna gyártásba kerülnie.

Most, 2022-re valóban itt állunk a Tesla Semi megjelenésének a küszöbén. Mint Musk sok más optimista ígérete esetében (főleg az önvezetéssel kapcsolatosakban) a Tesla Semi esetében is sokkal nehezebbnek bizonyult megvalósítani a tervet, mint ahogyan azt a közvélemény sejtené.

Ennek ellenére a Tesla Semi jelentős hatással lehet nem csak a logisztika környezetbarát voltára, hanem költséghatékonyságára is. Az elektromos járművek üzemeltetése sokkal olcsóbb, mint a dízeleseké, főleg, amikor az olaj egyre drágábbá válik.

A személyes közlekedés jövőjét egyértelműen az elektromos járművek jelentik, és a kereskedelmi vezetés is ugyanebbe az irányba fejlődik. A Tesla lehet a legnagyobb név az elektromos teherszállítás világában, de más versenytársak, mint például a Canoo, amely 4500 elektromos kisteherautót adott el a Walmartnak, szintén jelentős előrelépést tesznek ezen a téren.

A regionális szállítás villamosítása sem az egyetlen cél. A Tesla az élen jár az önvezető technológia terén, és ezt a maga javára fogja használni. A szállítási társaságok számára az üzemanyagköltségek csökkentése mellett az egyetlen dolog, ami még jobb, ha csökkenti annak költségeit, hogy egy valós személynek valódi bért kelljen fizetnie azért, hogy ténylegesen elvigyen valamit egy másik helyre.

Az persze nyitott kérdés, hogy a Tesla képes lesz-e uralni a teherszállítási piacot, ahogyan azt a fogyasztóknak szánt elektromos járművekkel tette, de a márka ismertségének és sokéves kemény tapasztalatának köszönhetően nehéz elképzelni egy olyan világot, ahol a Tesla Semi nem kelt feltűnést.

Forrás: Inverse

https://www.inverse.com/gear/tesla-semi-truck-milestone-ev-500-miles-range-single-charge

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936