A Tesla számos új tervezett állomással és határidővel frissíti Supercharger térképét

A Tesla kiadta Supercharger térképének frissített változatát, sok új leendő állomás hozzáadásával és frissített ütemezésekkel a várható befejezéshez.

Az autógyártó célja, hogy megháromszorozza Supercharger hálózatának méretét.

A Tesla minden évben kiadja Supercharger térképének frissített változatát a „keressen meg minket” oldalán.

Ezekkel a frissítésekkel az autógyártó felveszi az újonnan tervezett állomásokat a térképre, és frissíti a korábban tervezett állomások idővonalát, mivel ezek gyakran elmaradnak a menetrendtől.

Egy új gyorstöltő állomás megnyitása nem egyszerű, mivel nagyon sok érdekelt fél van, és hosszú munkasor kell ahhoz, hogy egy új állomás megnyíljon.

Amint a Tesla tudja, hogy új Superchargert szeretne nyitni egy adott területen, keresnie kell egy ingatlant, amelyre építheti, és rá kell vennie az ingatlantulajdonosokat a szerződés megkötésére.

Ezután az autógyártónak meg kell terveznie a projektet, jóvá kell hagyatnia az önkormányzattal és a helyi áramszolgáltatóval. Ezután ütemeznie kell egy helyi vállalkozót a telepítés elvégzésére, és a helyi közüzemi szolgáltatóval együttműködve üzembe kell helyeznie.

Ha a Tesla e lépések egyikénél is problémába ütközik, a projektben jelentős késés lehet.

Az új térképfrissítésből sok minden kiderül, mivel sok olyan projektnél, amelyek határidejét eddig 2021-re jelezték, most 2022 harmadik és negyedik negyedéve jelenik meg.

Ennek ellenére a Tesla továbbra is gyorsan növeli hálózatát: a 2020 végi 2564 állomáson lévő 23 277 Superchargerről 31 498 Superchargerre és 3 476 állomásra nőtt 2021 végére.

Ez éves szinten 35%-os növekedést jelent.

Ugyanakkor elmarad a járműszállításoktól, amelyek 87%-kal nőttek ugyanebben az időszakban – ráadásul mostanra fokozatosan lehetővé teszik a nem Tesla EV-tulajdonosok számára a hálózat használatát.

Ugyancsak elmarad a Tesla saját céljától, hogy két éven belül megháromszorozza a Supercharger hálózatot.

Úgy tűnik, hogy a Tesla Európában is sok tervezett állomást hozzáadott a térképhez, ahol első lépésként a nem Tesla EV-tulajdonosok számára is engedélyezi a hálózat használatát, és így a kereslet várhatóan gyorsan nőni fog.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2022/02/03/tesla-updates-supercharger-map-new-upcoming-stations-timelines/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936