A Tesla szerint az S Modell képes a 400 mérföldes hatótávolságra, az eredmény csak tesztelési hiba miatt nem hivatalos még

A Tesla állítása szerint az S Modell hivatalosan elérte a 400 mérföldes hatótávolságot, ami a legutóbbi fejlesztés eredménye.

Az idei év elején jelentette meg a Tesla az S Modell új Long Range Plus verzióját, amely hivatalos minősítés szerint 391 mérföldet tud megtenni egy töltéssel. Nagyjából ugyanekkor jelentette be Elon Musk, hogy a Tesla közel áll az egy töltéssel 400 mérföld megtételére képes elektromos autó gyártásához.

Ma, a Q1 2020-as eredményeinek közzétételével egy időben Musk kijelentette, hogy már elérték a 401 mérföldes célt, mivel az új S Modell Long Range Plus hivatalos EPA-minősítése során hiba történt. A vezérigazgató szerint az ajtó nyitva maradt és a kulcs az autóban volt, amikor a tesztelés során megálltak, aminek hatására az autó tovább merült ezalatt, így 2%-ot vesztett az akkumulátor kapacitásából. Hozzátette, hogy ha ez nem történik meg, az S Modell elérte volna a 400 mérföldes hivatalos hatótávolságot.

Musk kijelentette, hogy amint a világjárvány miatti korlátozások után újrakezdődhetnek a tesztelési folyamatok, a Tesla S Modell Long Range Plus-t újra fogják tesztelni, és el fogja érni hivatalosan is a 400 mérföldes hatótávolságot. Erre már most megvan benne a kapacitás.

Az utóbbi időben nagy verseny van az elektromos járművek terén a 400 mérföldes hatótávolság elérésére. A Lucid azt nyilatkozta, hogy az Air elektromos szedánja lesz az, amely elsőként eléri ezt a célt. Bár elmondásuk szerint egy töltéssel 400 mérföldes autópályán megtett útra lesz képes, ami azt jelentheti, hogy a hivatalos EPA minősítés alapján ez jóval több lehet, mint 400 mérföld.

Az EPA minősítés egy ciklus teszten alapul, így az eredmények eltérhetnek a valós utakon elért teljesítménytől. A valóságban a megtehető távolság számos körülménytől függ, többek közt a vezetési stílustól is.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2020/04/29/tesla-model-s-400-mile-range-epa-mistake-test/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936