A Tesla Teljes Önvezető számítógéppel szereli fel az X Modelleket

A Tesla nemrégiben kezdte el Teljes Önvezető számítógéppel felszerelni régebbi modelljeit. A számítógépről korábban azt nyilatkozta, hogy ez „a legjobb chip a világon”, sokkal gyorsabb feldolgozású, mint a korábbi Autopilot hardver.

A cég szerint új számítógépe másodpercenként 2300 képkockát képes feldolgozni, és másodpercenként 144 billió műveletet hajt végre. Elon Musk vezérigazgató úgy jellemezte az új számítógépet, hogy ez lehetővé teszi számukra a jövőre megjelenő, látás alapú teljes önálló vezetési képességű szoftver működtetését.

Az új számítógép március óta minden új S és X Modellben benne van és április óta az összes új 3-as Modellben is.

A Tesla ugyanakkor ígéretet tett arra is, hogy utólag felszereli az új számítógépet azon Autopilot 2.0 és 2.5 számítógépekkel rendelkező járművek tulajdonosai számára, akik megvásárolták a Tesla Teljes Önvezetés Csomagját.

Musk a következőket nyilatkozta az utólagos felszerelési programjukról:

„Bárki, aki teljes önálló vezetést vásárolt, ingyenesen kap FSD számítógépes frissítést. Ez az egyetlen változás az Autopilot HW2.5 és HW3 között. A továbbiakban a ‘HW3’ csak FSD (Teljes önvezető) Computer lesz, ami pontos elnevezés. A jármű érzékelőinek vagy a kábelkötegnek a változtatására nincs szükség. Ez nagyon fontos. Úgy számítjuk, hogy a Tesla több mint 100 ezer régebbi járművet fog felszerelni, ami nagy erőfeszítést kíván meg a szerviz csapattól.”

Az új számítógép várhatóan hamarosan engedélyezni fogja azokat a funkciókat, amelyek jelenleg a régebbi Autopilot számítógépeken nem elérhetőek, és teljes önvezetési képességet eredményeznek, amely a Tesla szerint az év végére „valóban teljes lesz” (legalábbis a korai hozzáférés programban).

Forrás: Electrek

https://ww.electrek.co/2019/11/19/tesla-retrofit-model-x-full-self-driving-computer-video/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936