A Tesla új fejlesztése képessé teszi az autót arra, hogy odamenjen a vezetőjéhez a parkolóban, ha az hívja

A Tesla új fejlesztése 45 méter távolságból lehetővé teszi, hogy a vezető magához hívja az autót a parkolóban. Ez azoknak jöhet igazán jól, akik hajlamosak elfelejteni, hogy hol parkoltak.

Elon Musk, a Tesla vezetője közzétette, hogy a funkció, ami már eddig is elérhető volt néhány Tesla tulajdonos számára béta verzióban, a héten minden Tesla tulajdonos számára elérhető lesz, aki előfizet a Továbbfejlesztett Autopilot vagy a „Teljes önvezetés” csomagra, ami a felhasználónak 5 ezer dollár többletköltséget jelent évente.

A funkció használatakor a vezetőnek csak meg kell nyomnia egy gombot a Tesla mobil alkalmazásában, hogy odahívja az autót, és az teljesen önállóan, kikerülve az akadályokat odavezeti magát a parkolón keresztül a tulajdonoshoz. Választható egy „Találj meg” opció is, ami a GPS-t használva vezeti az autót közvetlenül a tulajdonoshoz, vagy ki is jelölhető egy pont (az autó parkolóhelyétől számított 45 méteren belül), ahova irányítható az autót. Az új funkció az eddigi Hívás funkcióra épül, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó távirányítással parkolja le az autót 40-50 méteren belül.

Az első próbákról már fel is töltöttek videókat az internetre, annyi problémát jelezve, hogy az autó nagyon lassan halad, és így nem túl hasznos a funkció a valóságban.

A Továbbfejlesztett Hívás funkció jelenleg csak az Egyesült Államokban elérhető, de Musk elmondása szerint dolgoznak újabb verzióin a nemzetközi piacra, amit kissé lelassít az egységes nemzetközi szabályozás hiánya. Még az Egyesült Államokban sem engedélyezi a szövetségi törvény az önvezető autókat az utakon, bár a Továbbfejlesztett Hívás funkció csak parkolókra van tervezve, nem a közutakra. A Tesla Autopilot rendszere sem nevezhető teljesen autonómnak, mivel bár bizonyos körülmények között képes teljes egészében vezetni az autót, de az embernek, aki vezeti, bármikor készen kell állnia arra, hogy átvegye az irányítást a jármű felett.

Forrás: www.cnbc.com

https://www.cnbc.com/2019/04/09/tesla-rolling-out-enhance-summon-feature-car-drives-itself-to-you.html?__source=twitter|international

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936