A Tesla új térképet tesz közzé Supercharger töltőállomásairól

A Tesla megjelentette új töltőállomás térképét, amelyen már szerepelnek a tervezett új Supercharger töltőpontok. Egyben frissítette az állomások kiépítésének ütemtervét.

A Tesla két töltési hálózata a Supercharger hálózat, és az „Úti cél hálózat”. Az Úti cél hálózat a különböző úticéloknál biztosít töltési lehetőséget, például hotelek vagy éttermek mellett. A Supercharger hálózat pedig a hosszú utazásokat támogatja gyorstöltő pontokkal a főbb autópályák mentén. Számos töltőállomással rendelkeznek városokon belül is, ami segíti az elektromos autók tulajdonosait az autó városi használatában: így nem csak otthon tölthetik járműveiket.

A Supercharger V3 2019-es megjelenésével a Tesla Supertöltők maximum 250 kW-ra tudják tölteni a Teslákat, ami egy óra töltéssel ezer mérföld megtételére teszi képessé az autót, bár a legtöbb töltés 30-45 percet is igénybe vesz.

A legutóbbi bejelentése szerint a Tesla telepítette a 20 ezredik töltőpontját a Supercharger hálózatban, ami azt jelenti, hogy 2020 végére a cég már több mint 20 ezer töltőpontot működtet több mint 2100 állomáson világszerte.

A most felújított térképén a Tesla feltünteti az összes már létező Supercharger töltőállomását, valamint a tervezett helyszíneket is. A térképet évente frissítik, így jól leolvashatók róla a Tesla hálózatbővítési tervei a következő évre. A 2021-re vonatkozó térképen több új folyamatban lévő új töltőállomást tüntettek fel, és eltűnt róla néhány korábban tervezett. Emellett frissítették néhány tervben lévő állomás időtervét is, amelyet negyedévente fognak újra megtenni.

Forrás: Electrek

A Tesla gyakran olyan állomásokat is feltüntet a térképen, amelyek aztán nem valósulnak meg, mivel az építéshez meg kell találniuk a helyszínt, egyeztetni a tulajdonossal, megszerezni az engedélyeket és biztosítaniuk kell az áramellátását. Tehát sok tényező megakadályozhatja a tervben lévő állomás megvalósulását, de általánosságban a térkép jól bemutatja a Tesla hálózat terjesztési törekvéseit.

A cég úgy tűnik, számos olyan kulcspiacára telepít töltőállomásokat, ahol flottát működtet, mint például Kaliforniába, Kínába és néhány európai országba.

Számos új töltőpontot tervez a Tesla Quebecben, ahol a piac növekedését erősíti az olcsó elektromosság és az elektromos autók vásárlását ösztönző intézkedések. Új állomások épülnek majd Montrealban és Quebec Cityben, és az egész Abitibi régióba vezető útvonalat is új töltőpontok támogatják majd.

Néhány új piacon, például Kelet-Európában a Tesla nem ír időtervet, de felsorolnak néhány lehetséges Supercharger helyszínt.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/01/05/tesla-unveils-map-upcoming-supercharger-stations-updates-timelines/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936