A Tesla végre megjelentette a Teljes Önvezetés rendszer Béta változatát

A Tesla elindította régóta várt „Full Self-Driving” (Teljes Önvezetés) Beta 9-es verzió szoftverének távoli frissítését, amelyet először még 2018-ra ígértek. Musk megerősítette, hogy a szoftver frissítéssel egy új felhasználói felületet is elindítanak.

Az új FSD számos fejlett vezetőt segítő funkció használatát teszi lehetővé Autopilot módban az autópályák kivételével a helyi utakon.

10 ezer dolláros ráfizetéssel az emberek megvehetik a „teljes önvezetést” vagy FSD-t, ami Musk ígérete szerint teljes autonóm vezetési képességet biztosít.

A Full Self-Driving magában foglalja az Autopilot-ot, az Automatikus Sávváltást, a Summon funkciót (a mobil app-ot vagy kulcsot használva az autó beparkolható egy szűk helyre).

Az Autopilot mód ellenére a Tesla figyelmezteti az autóvezetőket, hogy vezetés közben végig az utat kell figyelniük és a kezüket a kormányon kell tartaniuk. Az Autopilot 2015-ös bevezetése óta legalább 11 haláleset történt 9 balesetben az Egyesült Államokban, amelynek során a vezetést segítő rendszer használatban volt.

Világszerte legalább kilenc haláleset történt hét Tesla balesetben. Musk is beismerte, hogy egy biztonságos és megbízható önvezető jármű kifejlesztése valóban nehéz feladat.

A közelmúltban Musk a teljes önvezető technológiáról szóló nagy kijelentései ellenére a Tesla nemrégiben elismerte, hogy ezeknek nem sok köze van a mérnöki valósághoz.

Forrás: News18

https://www.news18.com/news/auto/tesla-finally-releases-ota-update-of-much-awaited-full-self-driving-beta-for-its-cars-3953138.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936