A Toyota 600 millió dollárt fektet a Didi Chuxing cégbe, közös vállalkozást létrehozva a járművezetői szolgáltatások területén

A Didi Chuxing 2019. július 24-én jelentette be, hogy a Toyota Motor Corporation 600 millió dolláros beruházással támogatta meg.

Az üzlet részeként a két vállalat egy közös vállalkozást hoz létre a GAC Toyota Motorral, hogy járművekkel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítson a sofőrök számára a Didi ride-sharing platformján. A GAC Toyota a Toyota és a GAC Csoport (Kína egyik legnagyobb autógyártója) közös vállalata.

Forrás: TechCrunch

A Didi és a Toyota 2018-ban jelentette be először, hogy közös munkát terveznek a Toyota mobilitási és járműmegosztó platformjainak technológiáit használó szolgáltatások területén, melyek magukban foglalnak egy autonóm járművezetési szoftvert, egy teljesen elektromos akkumulátort, illetve az úgynevezett ”e-Palettát”, ami olyan modulokat jelent, melyekből különböző méretű (az egészen kis járművektől a személyszállító autóbuszokig) autonóm járművek építhetők.

A Toyota korábban egyéb járműmegosztó cégeket (pl. Über, JapanTaxi) is támogatott.

A közelmúltban a Didi bejelentette, hogy a három legnagyobb kínai autógyártóval (FAW, Dongfeng és  GAC) kötött megállapodás részeként megnyitja utazásmegosztó platformját a külső szolgáltatók számára is.

Forrás: TechCrunch

https://techcrunch.com/2019/07/24/toyota-invests-600-million-in-didi-with-the-two-setting-up-a-new-joint-venture-for-driver-services/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936