A Toyota autonóm autóit „élmény lesz (nem) vezetni”

Bár az önvezető technológia átveszi majd az irányítást az embertől, a Toyota jövőbeni autonóm autói továbbra is élményt akarnak nyújtani az utasoknak.

A Toyota legújabb célja, hogy az önvezető autókat is élmény legyen „vezetni”, még akkor is, ha nem vezetik őket. A cég elnöke, Akio Toyoda elmondása szerint a márkának eddig is és ezután is lényegi része lesz a vezetés élvezete. Autonóm autóik esetében is meg akarják adni az embereknek a vezetés élményét.

Az önvezető Toyotákban való utazás közben az utazóknak az az érzése lesz, mintha egy ember vezetné az autót, és azok úgy fognak vezetni, mintha az egy élmény lenne számukra.

Az autonóm autókat eddig úgy reklámozták, hogy ki tudjuk majd használni azt az időt, amit vezetéssel töltenénk: munkára, szórakozásra, pihenésre. A Toyotáé egy új megközelítés, ami élménnyé akarja tenni az önvezető autókban utazást.

A Mazda is szokatlan megközelítést követ közelmúltbeli bejelentése alapján: az a célja, hogy az emberek továbbra is vezessék az autonóm technológiával felszerelt autóikat, a technika csak akkor veszi át az irányítást, amikor kell, mert például a vezetőnek szívrohama van vagy elalszik.

A Toyota átfogó célja, hogy ne csak autókkal foglalkozzon, hanem mindenféle mobilitási formával. A Föld minden lakójának mobilitását akarják támogatni, amihez nem elég csak autókat gyártani, ezért mobilitási céggé alakulnak át, Toyoda nyilatkozata szerint.

Forrás: CarsGuide

https://www.carsguide.com.au/car-news/toyota-autonomous-cars-to-be-fun-not-to-drive-76199

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936