A Toyota autonóm tanker autót szabadalmaztat a menet közbeni tankoláshoz

A Toyota úgy tűnik, hogy egy autonóm tanker járművet szabadalmaztat, amivel menet közben lehet feltölteni az autót üzemanyaggal vagy elektromosan. Bár ebből arra lehet gondolni, hogy ez haladás közben történik, a beadványból valójában nem derül ki, hogy az autó valóban mozgásban lesz-e a töltés közben, vagy parkol.

Ez egy magas szintű szabadalomnak tűnik, ahol a cég egy ötletet szabadalmaztat, nem pedig egy valóra vált terméket. A beadvány egy nem teljesen körülírt dobozszerű utánfutót tartalmaz, amely a különféle üzemanyagokat tartalmazza. Ezt kapcsolják egy autonóm autóhoz, amit a fogyasztó magához rendelhet autója márkájának és modelljének megadásával, valamint a szükséges üzemanyag: benzin, diesel, hidrogén vagy elektromos töltési igény megjelölésével.

A feltöltő autó a GPS jelet követve jut el a fogyasztóhoz, nem úgy, mint a Lyft vagy az Uber, és több megállót is beiktathat, mielőtt visszatér a bázisra az utántöltéshez.

Bár a szabadalmi kérelemben elismerik, hogy a benzinkutak elég sűrűn megtalálhatók, de a hidrogén és az elektromos töltőállomások már ritkábbak, így ezek esetében ez a megoldás kompenzálhatja a hiányosságokat. Vagy segítséget nyújthat azoknak az autósoknak, akiknek útközben fogy el a benzinjük.

A Toyota szabadalmának talán legfurcsább eleme az, hogy a magyarázó ábrán a pótkocsi egy Honda Civicnek tűnő autonóm autóhoz kapcsolódik. Pontosabban úgy néz ki, mint egy hatodik generációs szedán, amelyet 1997 és 2000 közt értékesítettek az Egyesült Államokban. Miközben számos Corolla és Camrys is rendelkezésre áll a kategóriában, ez elég különös választás. Vagy talán csak ezzel elismerik a Honda elsőségét a 3. szintű autonómia terén.

Forrás: Autoblog

https://www.autoblog.com/2020/11/16/toyota-patent-application-autonomous-refueling-vehicle/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936