A Toyota az Intellel működik együtt önvezető járművei fejlesztésében

A japán Toyota Motor Corp. az Intel Corp. Mobileye részlegével együttműködésben fejleszti a továbbiakban önvezető rendszereit.

Az Intel közleménye szerint a Toyota a jeruzsálemi székhelyű önvezető technológiai fejlesztőt, a Mobileye-t választotta partneréül, amelyet az Intel 2017-ben, a ZF Friedrichshafen AG német autóalkatrész- gyártóval együtt vásárolt meg. A közlemény szerint a ZF és a Mobileye a fejlett kameratechnika előállításában működik együtt, amely a Toyota járműveiben működő rendszereket támogatja.

A Toyota az utóbbi időben aktív szerepet játszik az autonóm vezetési szektorban. Januárban létrehozta a Woven Planet leányvállalatot, amely az autonóm vezetés és más fejlett mobilitási technológiák fejlesztésére összpontosít. Áprilisban megállapodást írtak alá a Lyft amerikai önvezető társaság 5-ös szintű önvezető részlegének 550 millió dollárért történő megvásárlásáról, növelve az autonóm járműipar felé történő terjeszkedést.

Tavaly a Toyota 400 millió dollárt fektetett be a Pony.ai kínai önvezető jármű startupba, amely olyan az autonómia 4. szintjén álló járműveket fejleszt, amely az Egyesült Államok Járműmérnöki Társaságának szabványai szerint a második legmagasabb szintű autonóm vezetési képesség. A japán autógyártó egyben pénzügyi támogatója a Didi Chuxingnak, a kínai ride-hailing óriásnak, amelynek célja vezető nélküli járművek használata taxi-szolgáltatásaihoz.

Forrás: CX Tech

https://www.caixinglobal.com/2021-05-20/toyota-teams-up-with-intel-on-self-driving-vehicles-101715771.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936