A Toyota felfüggeszti autonóm buszainak működését Japánban a Paralimpiai atlétával történt incidens után

A Paralimpiai Játékok a továbbiakban a Toyota autonóm utazási támogatása nélkül folytatódnak, mivel a cég felfüggesztette szolgáltatását, miután egyik e-Palette podja elütött egy gyalogost.

A sportolók falujában történő szállításra tervezett e-Palette-tel történt eset akkor történt, amikor egy látássérült résztvevő megpróbált átkelni a jármű előtt az úton.

Bár az autonóm pod kézi vezérlés alatt volt a baleset pillanatában, és az atléta nem sérült meg, a Toyota felfüggesztette podjai működését a Paralimpiai Játékokon, nyilatkozatukban elnézést kérve az okozott kellemetlenségért azoktól, akik használták mobilitási szolgáltatásukat az Atléták Falujában.

A Toyota jelenleg együttműködik a helyi hatóságokkal az ütközés okának megállapítása során, mivel a balesetkor nem autonóm módban közlekedett a jármű.

„Teljes mértékben együttműködünk a rendőrséggel annak kivizsgálásában, hogy mi vezethetett a balesethez,” nyilatkozta a Toyota. „Emellett saját vizsgálatot is folytatunk ezügyben és továbbra is szorosan együttműködünk az Olimpiai és Paralimpiai játékok Tokiói Szervezőbizottságával annak biztosítása érdekében, hogy a jövőben elkerüljük az esetleges incidenseket.”

A Toyota vezérigazgatója, Akio Toyoda bocsánatot kért a sportolótól, és emlékeztetett arra, hogy az ABC szerint az autonóm járművek még mindig fejlődésben lévő technológia.

„Egy jármű sokkal erősebb, mint egy ember, ezért természetesen aggódtam, hogy hogyan működnek. Az eset azt mutatja, hogy az autonóm járművek közlekedése még nem reális a közutakon,” mondta Toyoda.

A japán autógyártó az idei Tokioi Paralimpiai és Olimpiai Játékok fő támogatója, bár bejelentette, hogy eltávolítja TV reklámjait a Játékok idejére a COVID-19 helyzet romlása miatt Japánban.

Forrás: Which Car

https://www.whichcar.com.au/car-news/toyota-suspends-autonomous-buses

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936