A Toyota megvásárolja a Renovo szoftvercéget, hogy felgyorsítsa az önvezető technológia fejlesztését

A Toyota Motor Corp Szilícium-völgyi kutatócsoportja közölte, hogy felvásárolta a Renovo autóipari operációs rendszer szoftvercéget, hogy felgyorsítsa a teljesen autonóm csatlakoztatott járművek fejlesztését.

„Hosszabb távon célunk olyan szoftverek és operációs rendszerek tervezése, amelyeket más autógyártók is használnának” – mondta James Kuffner, a Toyota Woven Planet leányvállalatának vezetője sajtótájékoztatón.

A Toyota technológiai versenyben áll más nagy autógyártó cégekkel és újabb riválisokkal, mint a Tesla Inc. és az Amazon, hogy olyan autókat építsen, amelyek vezető nélkül közlekednek és összekapcsolt hálózaton keresztül megosztják egymással az adatokat. Bár már elérhető néhány vezető nélküli jármű, de autonóm funkcióik egyelőre a parkolásra és az autópályán való haladásra korlátozódnak.

A Toyota vezető nélküli járműparkot telepített a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra, hogy bemutassa önvezető technológiáját. Átmenetileg azonban fel kellett függesztenie a műveleteket, miután egyik járművük elütött és megsebesített egy paralimpiai sportolót egy olyan incidensben, amelyről a Toyota vezetője, Akio Toyoda azt mondta, hogy jól mutatja az autonóm járművek előtt álló kihívásokat.

Az amerikai székhelyű Renovo olyan operációs rendszereket tervez autók számára, amelyek kezelik a járműrendszereket, és képesek rendezni és szűrni a megosztandó információkat, beleértve azokat az adatokat is, amelyek segíthetnek az autógyártóknak a járműtervezés javításában.

A Woven Planet legújabb befektetése azután történt, hogy augusztusban megvette a Carmera nevű amerikai vállalatot, amely valós idejű, nagyfelbontású térképeket és adatokat nyújt a vezető nélküli járművekhez. A Toyota januárban alapította a Woven Planet-et a mobilitás mesterséges intelligenciával való fejlesztésére.

A vezető japán autógyártó megépítette a Woven City-t is, „a jövő városát” a Fuji hegy lábánál, ahol hidrogén üzemanyagcellákat fognak használni az energia ellátáshoz, és az autonóm autók laboratóriumaként szolgál majd.

Az év elején a Toyota 550 millió dollárért megvásárolta a Lyft Inc önvezető technológiai egységét is, és befektetett a flottavállalkozások automatizálását biztosító Ridecellbe.

Egyéb önvezető partnerségeik közé tartozik a SoftBank Corp-pal közös vállalat, valamint részesedése a kínai Didi Global Inc-ben és a szingapúri Grab-ben.

Forrás: Euro News

https://www.euronews.com/next/2021/09/29/toyota-autonomous-aquisition

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936