A Toyota új, teljesen elektromos autót mutat be

A Toyota japán autógyártó, a Prius hibriddel a környezetbarát vezetési irányvonalat követő vállalat végül bejelentette, hogy teljesen elektromos akkumulátoros járművet fog gyártani, amely egy új, környezetbarát SUV lesz.

Kínán kívül ez lesz a Toyota első teljesen elektromos járműve. Állításuk szerint ez az első lépés, a jövőben még további elektromos járműveket terveznek megjelentetni.

Amit tudni lehet, az az, hogy a Toyota az e-TNGA platformot használja majd, ami nagyon jól adaptálható a járművek számos típusára. Annak tudatában azonban, hogy az új jármű SUV lesz, arra lehet számítani, hogy megfelelő akkumulátor-kapacitással fog rendelkezni, és számos változatban készül majd, valószínűleg egy négykerék-meghajtású változatban is.

Előreláthatólag hasonló kategóriába fog tartozni, mint a Nissan nemrégiben bejelentett Ariya elektromos terepjárója, amelynek hatótávolsága 300 mérföld. Annak ellenére, hogy a 20 évvel ezelőtt piacra dobott Prius hibriddel a Toyota utat nyitott a környezettudatos járművek számára, a japán autógyártó lassan jutott el a teljesen elektromos meghajtásig. Bár a cég állítása szerint azért nem tért át az elektromos autókra, mert nem kellett megtennie.

A Car and Driver magazinban, a Toyota európai termék- és marketingigazgatója, Andrea Carlucci elmondta, hogy a hibrid meghajtás iránti elkötelezettségük lehetővé tette, hogy megfeleljenek a szigorúbb európai kibocsátási előírásoknak.

Az új benzinüzemű járművek értékesítésének tilalmával a Toyota végül rákényszerül arra, hogy csatlakozzon az EV gyártási irányvonalhoz.

 Forrás: The Next Web

https://thenextweb.com/shift/2020/12/08/about-time-toyota-finally-announces-an-all-electric-vehicle/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936