A Union Pacific önvezető teherautókkal szállítja majd az árut Tucson és Phoenix között

Egy autonóm vezetéssel foglalkozó cég hét önvezető teherautót működtet Tucson és Phoenix között. A Union Pacific lesz most a társaság első ügyfele, amely árut szállít ezen az útvonalon.

Az Autópálya- és Autóbiztonsági Ügyvédek általános jogtanácsadója, Peter Kurdock szerint a technológia még gyerekcipőben jár, és kockázatot jelenthet a forgalmas autópályákon.

„A korábbi balesetek során tapasztalt problémák felerősödnek, ha egy 80 000 font súlyú szerelvényről beszélünk az úton” – mondta Kurdock.

A San Diego-i TuSimple cég nem közölt ütemtervet arra vonatkozóan, hogy mikor kezdi meg a szállítást a Union Pacific vállalattal, de azt közölte, hogy 2023 végére nyereséget vár önvezető teherautó-műveleteiből.

Tony Bradley, az Arizona Trucking Association munkatársa elmondta, hogy az autonóm járművek biztonságosabbá teszik a hosszú távú utakat a kamionosok számára, nem pedig nélkülük közlekednek.

„A repülőgépek évtizedek óta képesek maguktól repülni, mégis van pilótánk arra az esetre, ha valami baj lenne. A vonatok hasonlóképp” – mondta Bradley.

A TuSimple elmondta, hogy több mint 11 000 mérföldes (kb, 17700 km) feltérképezett hálózattal rendelkezik, és további bővítést tervez. Ez magában foglalja a texasi főútvonalakat és a területen átívelő egyéb utakat is.

A társaságok nem hozták nyilvánosságra az ügylet pénzügyi feltételeit.

Forrás: Arizona Public Media

https://news.azpm.org/p/news-articles/2022/2/3/206595-union-pacific-will-use-self-driving-trucks-to-move-freight-between-tucson-and-phoenix/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936