A UPS önvezető teherautókkal szállítja a csomagokat

A UPS május óta autonóm teherautókkal szállít csomagokat Phoenix, Tucson és Arizona között. A csomagszállító cég bejelentette, hogy társult a TuSimple-el, ami egy kínai autonóm távolsági teherfuvarozó vállalkozás, és a saját szállítmányaival teszteli annak teherautóit.

Forrás: Futurism

Egyelőre vezető is ül az autóban, mivel az állami törvények előírják egy ember jelenlétét a fedélzeti számítógép mellett, amely teljes mértékben irányítja a járművet.

A TuSimple a szállítási díjak 30%-os csökkenését ígérte a UPS-nek önvezető teherautóival. A Navistar kamionok kilenc kamerával rendelkeznek, melyek észlelik és elemzik a jármű környezetét. A céget támogatja a technológiai óriás cég a Nvidia is, amely saját autonóm jármű platformját fejleszti.

A hír azután jelent meg, hogy az Uber lezárta önvezető teherautó részlegét, hónapokkal azután, hogy egyik autonóm autója halálra gázolt egy gyalogost Arizonában. Májusban a UPS bejelentette, hogy önvezető teherautókat használ majd a Dallas és Phoenix közti ezer mérföldes úton is.

Forrás: Futurism

https://futurism.com/the-byte/ups-self-driving-trucks

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936