A USPS önvezető teherautókat tesztel a posta szállításban

Az önvezető teherautó fejlesztő TuSimple két hetes pilot projektet indított az US Postai szolgálattal együttműködve, melynek során önvezető járművekkel szállítják a postát Phoenix és Dallas között.

A 18 kerekű járművek egy jogosítvánnyal rendelkező vezetővel és egy biztonsági mérnökkel a fedélzetükön közlekednek, akik átveszik a kontrollt, amennyiben szükséges. A kéthetes projekt során 5 körutat tesznek a városok elosztóközpontjai között.

A postaszállító társaság már egy évtizede veszteséges, ezért 5 éves stratégiai tervük fő pontja, hogy nyitottak az újításokra, ennek egy része az önvezető teherautók alkalmazása. A TuSimple a számítógépes „látás” technikájában jár az élen. Kamerái nagyjából 1000 méterre látnak előre és azonosítják a veszélyeket. A cég számára ez a projekt jó lehetőség a sajtónyilvánosságra és a technológia tesztelésére, bár inkább logisztikai feladatot jelent számukra. Az utak megtételéhez a térképes infrastruktúrát kellett fejleszteniük, az 1000 mérföld megtételéhez meg kellett növelniük a teherautó merevlemez tárolóját, hogy tudja kezelni a rendszer által nyújtott hatalmas adatmennyiséget. Emellett meg kellett erősíteniük a szervert, ami a tavaly decemberi tesztvezetéskor leállt.

Egyelőre emberi vezető kezeli a teherautót az utcákon, de a TuSimple már készül a rendszer következő szintjére, amikor már a robot irányít mindent. Addig egy 400 fős csapat dolgozik a háttérben a robot segítésére. A rendszer képes kezelni az erős szelet, az éjszakai vezetést és az esőt, de a jeges út egyelőre még problémát okoz.

Fotó: TuSimple

Forrás: Wired

https://www.wired.com/story/usps-tests-self-driving-trucks-hauling-mail/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936