A Veoneer szerződést kapott önvezető autóba való termál kamerák gyártására

A svéd autó technológiai csoport, a Veoneer bejelentette, hogy elnyert egy szerződést egy nem azonosított „világvezető” autógyártóval autonóm járművekhez való termál kamera gyártására.

A Veoneer radarokat, érzékelő-, és fejlett vezetőt segítő rendszereket, valamint autonóm vezetési szoftvereket gyárt, amelyek alapvető fontosságúak az új generációs autók gyártásához a következő évtizedekben.

A Veoneer vezetője, Jan Carlson nyilatkozata szerint ez a szerződés nagy ipari áttörést jelent a cég számára. A termál kamerák kritikusak az autonóm járművek biztonsága szempontjából, mert egyedülálló érzékelési képességgel rendelkeznek.

A Veoneer részvényei nagyot zuhantak az elmúlt évben köszönhetően a gyenge autópiacnak és a szabályozási és technológiai kihívások, valamint a növekvő költségek okán az autógyártók önvezető autókra vonatkozó terveinek a jövőbe való tolódása miatt.

A Veoneer elmondása szerint a gyártás 2021-ben kezdődik, és bár várhatóan nem lesz nagy mennyiségű, de a szerződésnek nagy technikai jelentősége van. Ez lesz minden bizonnyal az első alkalom, amikor egy autógyártó úgy dönt, hogy termál kamerákat használ szenzorként az önvezető autóin.

Forrás: Reuters

https://www.reuters.com/article/us-veoneer-contract-idUSKBN1W20PZ

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936