A Volkswagen 2035-re befejezi belső égésű autói árusítását Európában

A cég kitűzte a határidőt, amikor befejezi a belső égésű motorral meghajtott Volkswagen modellek eladását Európában, ez 2033 és 2035 között fog megtörténni, az értékesítési vezető, Klaus Zellmer nyilatkozata alapján.

Ez nem meglepő, mivel már több autógyártó bejelentette hasonló tervét az utóbbi időszakban a szén-dioxid-lábnyom felszámolása és a környezet védelme érdekében. És persze az európai szigorúbb károsanyag kibocsátási szabályoknak megfelelően.

Ugyanabban az interjúban Zellmer hozzátette, hogy az átállás az Egyesült Államokban és Kínában kicsit később fog megtörténni, bár konkrét időpontot nem említett. Ugyanezt a lépést Dél-Amerikában és Afrikában még később teszik meg, mivel ezek a régiók nincsenek felkészülve még az elektromos járművekre sem politikailag, sem a szükséges infrastruktúra szempontjából.

Ez ugyancsak nem meglepő, mivel a határidő csak a Volkswagen márkára vonatkozik, nem az egész Volkswagen csoportra, amely eladás szempontjából 2020-ban a világ második helyen álló autógyártója. Szélesebb perspektívát adva a bejelentésnek azonban Zellmer azt is hozzátette, hogy a teljes VW flottának legalább 2050-re CO2-semlegesnek kell lennie.

A VW tartja az ehhez szükséges ütemtervét. Már számos ID modellt láthattunk, köztük az ID.4-et, amely már megjelent az Egyesült Államokban és még továbbiakra lehet számítani a következő hónapokban és években.

Bár az egyes autógyártók különböző határidőket jelöltek meg az elektromos meghajtásra való átállás terén, az közös bennük, hogy mind ezt tervezi. Csak az időpont a kérdés, és hogy az országok milyen gyorsan tudnak átállni a töltőállomásokra a benzinkutak helyett.

Forrás: Motor1

https://www.motor1.com/news/516591/volkswagen-end-combustion-car-2035/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936