A Volkswagen – autonóm járműveinek fejlesztése céljából – 2,6 milliárd dollárt fektet az önvezető startup-ba

A Volkswagen már jó ideje próbál belépni az önvezető járművek jövedelmező piacára. A cég a Drive IX platformot használja járműveihez az Nvidiával való együttműködése részeként. Az autógyártó most járművei fejlesztése céljából 2,6 milliárd dollárt fektet az Argo AI-ba, egy startup-ba, amely csúcskategóriájú önálló vezetési technológiát épít autonóm járművek számára.

A pittsburgi székhelyű startup, az Argo AI 2016-ban jött létre, azzal a céllal, hogy olyan önvezető technológiát építsen ki, amely mindenki számára hasznos lehet, és minden eddiginél könnyebbé teszi a városok körüli mozgást. Középpontjában az olyan önvezető technológia áll, amely biztonságossá teszi az autonóm járműveket, és sokrétűen javítja képességeit.

Mostanáig a Ford volt az egyetlen, amely használta az Argo AI technológiáját. Most a Volkswagen, 2,6 milliárd dolláros beruházásával csatlakozott a Ford-hoz, így az Argo AI globális céggé vált. Ezzel a beruházással a Volkswagen egyesíti önvezető részlegét, az Autonomous Intelligent Driving-ot az Argo AI-val, ami jelentős terjeszkedést jelent a startup számára.

Mivel a Volkswagen célja, hogy saját leányvállalatát integrálja az Argo AI-be, ez drasztikusan kiszélesíti a startup munkaerejét több mint ezer munkavállalóra. Noha az Argo AI már rendelkezik irodákkal olyan helyeken, mint Detroit, New Jersey, Palo Alto és Cranbury, ez az integráció elősegíti a cég terjeszkedését az európai városokba is.

Bár a Volkswagen csatlakozik a Fordhoz az Argo AI-be való befektetésben, ez nem jelenti azt, hogy a két autógyártó együtt dolgozik majd az önvezető autó szolgáltatások fejlesztésében. John Lawler, a Ford vezérigazgatója szerint a cégük „továbbra is független marad és versenyben van saját önvezető szolgáltatásának kiépítésében.”

Most, mivel a Volkswagen már az Argo AI igazgatótanácsának a tagja, a német autógyártó is kap két helyet a jövőbeni tanácsüléseken a Ford kettő és az Argo AI három helye mellett.

Forrás: Beebom

https://beebom.com/volkswagen-2-6-billion-self-driving-startup-argo-ai/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936