A Volkswagen Hamburgban teszteli önvezető autóit

A Volkswagen cég legújabb önvezető autó prototípusát Hamburg utcáin teszteli. Ez az első német nagyváros, ahol erre sor kerül. Az öt tesztelt jármű módosított Volkswagen e-Golf típusú elektromos autó, mindegyik 14 kamerával, 7 radar egységgel és 11 lézer szkennerrel van felszerelve. A szenzorok 5.0 gigabyte adatot rögzítenek percenként, amit a fedélzeti számítógép rögzít.

Fotó: www.digitaltrends.com

A tesztelés alatt végig egy vezető is tartózkodik a járműben, ami a SAE autonómia skáláján 4. szintű autonómiának felel meg. A végső céljuk olyan autók kifejlesztése, amelyek az 5. szinten képesek a vezetésre. Ez a szint azt jelenti, hogy a jármű minden pillanatban önállóan irányítja magát, nincs kormánykerék és pedál az autóban.

A tesztelés a Volkswagen cég és Hamburg önkormányzatának közös programja az új technológiák bemutatására. Építés alatt áll egy 9 km hosszú tesztpálya is automata a csatlakoztatott járművek számára, 2020-ra várható az elkészülése. Ez a pálya olyan közlekedési lámpákkal is rendelkezni fog, melyek képesek a járművel való kommunikációra.

A Volkswagenen kívül más gyárak is fejlesztenek autonóm járműveket: a Ford, a GM, a Toyota, a Nissan és a Mercedes-Benz is dolgozik önvezető autókon. De, legalábbis az Egyesült Államokban a nagyközönség még szkeptikus az új technológiával kapcsolatban. Az önvezető autók bevezetéséhez ennek a szkepticizmusnak a legyőzése majdnem akkora feladat, mint a technika kifejlesztése.

Forrás: www.digitaltrends.com

https://www.digitaltrends.com/cars/volkswagen-tests-self-driving-cars-in-hamburg-germany/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936