A Volkswagen megjelentette az ID.4 GTX-et: népszerű elektromos SUV-jának duál motoros összkerék meghajtású verzióját

A Volkswagen bemutatta az ID.4 GTX-et, amely a német autógyártó már népszerű elektromos terepjárójának kétmotoros összkerék meghajtású változata.

A cég tavaly dobta piacra az ID.4 elektromos SUV-ot, ami a második olyan jármű, amely a Volkswagen MEB elektromos platformjára épül, de az első, amely világszerte elérhető.
Az autógyártó most megjelentette a régen várt teljesítmény verziót, az ID.4 GTX-et a Berlin Tempelhof Repülőtéren tartott digitális világpremieren.

Várhatóan ez lesz az első az új GTX elektromos teljesítmény járművek között, amely bekerül a VW EV-sorozatába.
Ralf Brandstätter, a Volkswagen Brand vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:
„Az elektromos vezetés egyszerűen nagyszerű szórakozás – és az ID.4 GTX-szel a sportosság és a dinamika új dimenzióját adjuk hozzá. Az ID család legújabb tagja azt mutatja, hogy az elektromos mobilitás és a kiemelkedő sportteljesítmény nem zárja ki egymást.”

Az ID.4 GTX, mint manapság a legtöbb nagyteljesítményű EV, kettős – mindegyik tengelyen egy-egy – elektromos motorral van felszerelve az erőteljes összkerék meghajtás érdekében.

A VW azonban kisebb villanymotorokat használ, 220 kW (299 LE) teljes teljesítménnyel – ami 6,2 másodperc alatti 100 km/h-ra gyorsulást eredményez. Ez nem túl gyors, de egy SUV-hoz éppen elég. A jármű sebességét elektronikusan maximum 180 km/h-ra korlátozták. Akkumulátor tekintetében a GTX verzió ugyanazt a 77 kWh-s akkumulátort használja, mint az alap változat.

Thomas Ulbrich, a Fejlesztési Igazgatóság tagja az elektromos terepjáró néhány további jellemzőjéről beszélt: „Az elektromos hajtáslánc teljes nyomatéka azonnal elérhető, és minden kanyarban érezhető a kiváló járműkezelés. Sőt, az innovatív üzemeltetési és biztonsági koncepció éppúgy intelligens, mint a hajtáslánc! Például a vezetőt az egyedülálló kiterjesztett valóságú head-up kijelző és az átfogó segédrendszerek támogatják. ”
A dizájn szempontjából az ID.4 GTX kap néhány új részletet, a hátsókerék-meghajtású változathoz képest, például új lökhárítókat, 3D LED-es hátsó lámpákat és új színeket.

A Volkswagen szerint az ID.4 GTX nyáron érkezik Európába. Ami az észak-amerikai piacot illeti, a VW nem erősítette meg a GTX verziót, de az ID.4 AWD változatának piacra dobását tervezi még ebben az évben.
Az árat illetően az autógyártó megerősítette a belépő szintű 50 415 eurós árat Németországban, ahol az áfa (adók) bele van számítva az árba.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/04/28/vw-id4-gtx-dual-motor-all-wheel-drive-version-electric-suv/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936