A Volkswagen szerint az önvezető podok a jövőben átvehetik a rövidtávú repülések helyét

A Volkswagen az utazási ipar jövőjét egy önvezető pod bevezetésével kívánja irányítani, amely a cég szerint „háztól-házig” utazást tesz lehetővé.

A „Gen.Travel” koncepció egy teljesen autonóm (SAE 5. szintű) jármű, amely a túlzott szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével a rövid távú repülések környezetbarát alternatívája kíván lenni.

Mivel a koncepció pusztán egy tanulmány az önvezető autók jövőjéről a szolgáltatóiparban, előfordulhat, hogy soha nem fogjuk látni az utakon a pod ezen változatát. Ennek ellenére nem lehet nem örülni az általa kínált kilátásoknak.

A belső kabin moduláris felépítésű, így a felhasználó igényei szerint konfigurálható. Például a munka miatt utazó üzletemberek számára egy íróasztal helyezhető el az utastér közepén.

Azok számára, akik aludni szeretnének, az asztal levehető, és a két egyszemélyes ülés laposra kihajtható ággyá alakítható.

A fülke háttérvilágítása is aktiválható, hogy segítse a melatonintermelést az alvást megkönnyítve és enyhítse az utazási rosszullétet az utasok számára, akik órákon át a kabinban vannak.

Szórakozás céljából az első üléseken a kiterjesztett valóság megjelenítési funkciói engedélyezhetők.

Az autó karosszériája is nagy ablakokkal van kialakítva, amelyek egészen az ülő utasok derékmagasságáig nyúlnak, így akadálytalan kilátást biztosítanak a környezetre.

A Gen.Travel eABC (elektromos aktív karosszéria-szabályozás) felfüggesztést használ a gyorsulás és a fékezés oldalirányú és függőleges mozgásainak előre történő kiszámításához, hogy optimalizálja a vezetési pályát.

A Volkswagen mesterséges intelligencia képességek bevetését és konvojok kialakítását tervezi – teljesen autonóm vezetést kötelékekben –, hogy tovább bővítsék a hatótávot a hosszú utakra.

Forrás: Design Taxi

https://designtaxi.com/news/420500/Volkswagen-Envisions-Self-Driving-Pods-Taking-Over-Short-Haul-Flights-In-Future/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936