A Volkswagen új akkumulátorgyártó üzeme hozzájárulhat az elektromos járművek fejlesztéséhez

A Volkswagen bejelentette, hogy saját akkumulátor gyárat alapít. Sok autógyár gyárt elektromos és hibrid járműveket is, de többnyire csak néhány akkumulátor gyártóra támaszkodnak alkatrészeik beszerzésében. Így az energia tárolási rendszerek tekintetében nincs igazán különbség a különböző elektromos autók között. A Volkswagen úgy döntött, hogy nem külső gyártóra támaszkodik a jövőben akkumulátorai beszerzésében, hanem saját gyárat alapít Németországban.

Az elektromos meghajtású autók jó megoldást jelentenek a környezetszennyezési problémákra, de nincs hatékony eszköz az elektromosság hordozhatóvá tételére, tárolására. Az elektromos autókban jelenleg használt akkumulátoroknak korlátozott a kapacitásuk, általában 500-600 km vagy kevesebb, hosszú ideig tart a töltésük, a használattól veszítenek hatékonyságukból és drágák.

Minél több akkumulátorgyártó cég van, annál több a lehetőség új ötletekre és technológiákra. Az erre a területre összpontosító további kutatási és fejlesztési részlegek növelik a versenyt és jobban lehet majd válogatni közöttük minőség szerint. Ha az elektromos akkumulátorok jelentősen javulnak, jobban felveszik majd a versenyt a hagyományos meghajtási módokkal, és leválthatják a környezetszennyező megoldásokat.

A Volkswagen új üzeme sem feltétlenül hoz nagyobb újításokat a területre, de növeli a versenyt és egy lépés lehet az akkumulátor-technológia fejlődésének ösztönzésében.

Forrás: Forbes

https://www.forbes.com/sites/ellenrwald/2019/05/15/volkswagens-new-battery-plant-could-be-a-game-changer-in-electric-vehicle-strategy/#1ac6b70d1df7

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936