A Volta ingyenes gyorstöltő állomás hálózatot hoz létre az elektromos autók számára

A Volta új elektromos autó töltőhálózatot létesít, amelynél fél órán belül ingyen tölthetik autójukat a tulajdonosok. A Volta már üzemeltet egy 2-es szintű AC töltőállomás hálózatot, mely lassabb töltést biztosít, ehhez képest az új DC gyorstöltő pontokon további 350 mérföldnyire tölthetők az autók a Volta szerint. A fél órás időkorlát sem jelent igazán problémát a gyors töltéssel, mivel ennyi idő alatt általában feltölthetők az autók.

Forrás: Digital Trends

A Volta további 150 állomás létesítését tervezi a következő 12 hónapban, a töltőhelyek forgalmas boltok mellett lesznek, akik hirdethetnek is náluk. Így a hirdetőktől és a telektulajdonosoktól befolyt bevételek lehetővé teszik, hogy a Volta ingyen nyújtson töltési lehetőséget. A töltőpontoknak helyet biztosító területek így fogyasztókat nyernek, az autójukat töltő vezetők a töltési idő alatt bevásárolhatnak vagy megebédelhetnek. A fogyasztók bevonzása eddig is több boltot és éttermet késztetett arra, hogy ingyen töltőpontokat biztosítsanak. A Volta az első abban, hogy egy egész ingyenes hálózatot épített ki.

Az állomások helyét „adatvezérelt modellek alapján határozzák meg, amelyek előrejelzik a változó trendeket”. A cég szerint így olyan helyeken tudnak töltőpontokat létesíteni, ahol leginkább megfelelő a vezetők számára. A Volta állítása szerint övék az egyik legnagyobb kihasználtsági arányú nyilvános töltési hálózat.

Az első Volta DC gyorstöltő állomás a connecticuti Norwalkban nyílik meg még a hónap során. A továbbiakban San Francisco, Los Angeles, Chicago, és Washington, D.C. felé terjeszkednek majd.

Forrás: Digital Trends

https://www.digitaltrends.com/cars/volta-free-electric-car-fast-charging-network/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936