A Volvo idén megkezdi első autonóm járművének értékesítését

A Luminar Technologies vállalattal együttműködve a Volvo bemutatta a Ride Pilot elnevezésű autonóm vezetési rendszerta Consumer Electronics Show-n. A Volvo kaliforniai ügyfelei 2022 után valamikor előfizetéses szolgáltatásként férhetnek majd hozzá a Ride Pilothoz.

A Volvo technológiai vezérigazgató-helyettese, Henrik Green megjegyzései alapján a Ride Pilot meghaladná az Autómérnöki Társaság 3. szintű autonómiájára vonatkozó kritériumait. „Nem lesz szükség arra, hogy a vezető fogja a kormányt vagy az útra figyeljen.” Ez a svéd autógyártó autonóm rendszerét több mint egy lépéssel a Tesla 2. szintű FSD Bétája elé helyezi, ami megköveteli a vezetőtől, hogy az autó jelzése esetén bármikor egy pillanat alatt átvegye az irányítást.

A Ride Pilot rendszer egy Luminar Iris LiDAR érzékelőből, 16 ultrahangos érzékelőből, nyolc kamerából és öt radarból álló érzékelőcsomagot tartalmaz. A Ride Pilot a Volvo hamarosan megjelenő elektromos járműveiben lesz elérhető, beleértve az elektromos XC90 még nem megnevezett utódját is, amely idén már megvásárolható lesz. Az autonóm rendszer szoftverét a Volvo leányvállalata, a Zenseact fejlesztette ki.

A Volvo kaliforniai ügyfelei számára tervezi a Ride Pilot bevezetését, amint engedélyt kap autonóm járművei közutakon történő tesztelésére a Kaliforniai Gépjárművek Minisztériumától. Úgy tűnik, hogy a tesztflotta kizárólag a Ride Pilot előfizetőiből áll majd. A Volvo reméli, hogy előfizetéses modellje a lehető legtöbb ügyfele számára biztosít majd hozzáférést autonóm szoftveréhez.

Noha a Ride Pilot ígért funkciói lenyűgözően hangzanak, a Kaliforniai Gépjárművek Minisztériuma még nem hagyta jóvá a Volvo engedélyét, így továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy elutasítja a jelenlegi feltételeket.

Forrás: Jalopnik

https://jalopnik.com/volvo-to-start-selling-its-first-autonomous-vehicle-thi-1848327132

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936