A Volvo megerősítette, hogy a következő generációs XC90 Electris Lidar technológiával érkezik

A svéd autógyártó sajtóközleményben jelentette be, hogy érkezik a következő új generációs elektromos Volvo XC90 a legkorszerűbb érzékelőkkel és LiDAR technológiával. Bár nem említik, a következő XC90 a Recharge nómenklatúrával folytatódhat, összhangban a többi teljesen elektromos modellel, a C40 Recharge-al és az XC40 Recharge-al.

A LiDAR biztonsági és kényelmi technológiát a Luminar-ral közösen fejlesztették ki. Tavaly jelentették be kettejük együttműködését, amely biztonságosabbá teszi az önvezetést, mint amilyennek hangzik.

Míg a Volvo gondoskodik a hardverről, a Zenseact és a Luminar pedig a szoftverekről, addig az NVIDIA felel az autonóm vezetési számítógépért. A rendszer alapkivitelben az NVIDIA DRIVE Orin rendszeren található.

Az Electric XC90 új biztonsági csomagja várhatóan csökkenti a közúti haláleseteket és baleseteket, javítva a Volvo bevált ütközés elhárítási technológiáját.

A Volvo azt tervezi, hogy az új biztonsági csomag idővel „érni” fog, a távoli frissítésekkel biztosított fejlesztések révén. A jármű várhatóan idővel tanul, és szükség szerint egyre inkább beavatkozik az ütközések megelőzésére, hogy segítsen életeket menteni.

A Volvo az új biztonsági rendszerrel alacsonyabb biztosítási költségekre is számít, mivel a Volvo járművekkel járó balesetek várhatóan ritkává válnak. Valójában egy gondozási csomag, amely tartalmazza a biztosítási fedezetet, az alapfelszereltség része az összes teljesen elektromos Volvo autóban. Megjegyzendő, hogy a skandináv autógyártó már bejelentette, hogy az összes autója elektromos lesz az évtized végére.

A LiDAR és az AI számítástechnika mellett a zászlóshajó elektromos XC90 tartalék rendszereket is tartalmaz olyan kulcsfontosságú funkciókhoz, mint a kormányzás és a fékezés. Ezek lehetővé teszi a későbbiekben a felügyelet nélküli autonóm vezetést, amelyet Highway Pilot névre kereszteltek.

További részletek az autógyártó jövőbeli technológiai ütemtervéből derülnek ki, amelyet a Volvo Cars Tech Moment rendezvényen, 2021. június 30-án mutatnak be. A következő generációs elektromos XC90 2022-ben fog megjelenni.

Forrás: Motor1

https://uk.motor1.com/news/516587/electric-xc90-lidar-nvidia/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-all-news

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936