A Volvo megszakítja néhány kutatás-fejlesztési projektjét, hogy költséget takarítson meg

A Volvo vezérigazgatójának bejelentése szerint a cég átértékeli jelenleg folyamatban lévő kutatásait és fejlesztéseit és a nem létfontosságúakat törli, vagy legalábbis elhalasztja. Mint az iparág többi szereplőjének, a Volvonak is csökkentenie kell költségeit, hogy át tudja vészelni a koronavírus járványt.

Hakan Samuelsson, a cég igazgatója egy az Automative News Europe-nak interjúban azt nyilatkozta, hogy „Számos kutatási-fejlesztési projektünk van, és át kell gondolnunk, hogy ezek közül melyik az, amit valóban el kell végeznünk.”

Forrás: Autoblog

A cég nemrégiben frissítette 90-es sorozatát, most a kisebb 60-as sorozatú autóit gondolja át. A pletykák szerint a Volvo két adalékot fejleszt a sorozathoz: az XC40-nek egy stílusosabb változatát, amit próbaképpen C40-nek hívnak majd, és egy sorozatvezető SUV-ot, amit XC100-nak neveznek majd.

Samuelsson hangsúlyozta, hogy a költségmegtakarítás szükségessége nem ürügy arra, hogy kevesebbet költsenek az elektromos és autonóm technológiák piacra dobására. A svédországi göteborgi vállalat vezetővé akar válni ezen a két területen, ezért nem hoz olyan intézkedéseket, amelyek késleltethetik vagy megszakíthatják az elektromos és/vagy autonóm autók piacra dobását.

„Nem fogjuk leállítani elektromosítási törekvéseinket. Az elektromosság a Volvo jövője, folytatjuk a termékeink elektromossá átállítását,” mondta Martin Levenstam, a cég stratégiai vezetője, amit a vezérigazgató is megerősített.

A Volvo nem az egyetlen cég, amely költséget próbál megtakarítani. Az IHS Markit kutatóintézet 140 automata iparban működő céget mért fel 2020 március 30 és április 9 között. A válaszadóknak csak a 4%-a számított arra, hogy a kutatásaik, fejlesztéseik egyáltalán nem lesznek megszakítva, vagy elhalasztva, 22%-uk szerint az elektromos és a hibrid technológia elsőrendű fontosságú. A kutatásban résztvevő cégek átlagosan 13%-kal csökkentették fejlesztési költségeiket 2020-ra.

Forrás: Autoblog

https://www.autoblog.com/2020/04/20/volvo-coronavirus-saving-money-research-cuts/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936