A Volvo szenzorokat telepít járműveibe az ittas vezetés megelőzésére

A svéd autógyártó cég kamerákat és szenzorokat tervez az autóiba telepíteni a 2020-as évek elejétől, amelyek a vezetőt figyelik az ittasság vagy figyelemelterelődés jeleit keresve, és beavatkoznak, hogy megelőzzék a balesetet. Ha a rendszer a vezetőt ittasnak, fáradtnak találja vagy észleli, hogy nem a vezetésre figyel, beavatkozik: lelassíthatja az autót, értesítheti az Assistance szolgáltatást, vagy megállíthatja és leparkolhatja az autót.

A Volvo, amely 1950-ben első autógyártóként vezette be a hárompontos biztonsági övet, jelenleg is elkötelezett a balesetek csökkentése érdekében, bejelentette, hogy minden újonnan gyártott autójába beépíti a 180 km/h-s sebességkorlátot. Véleményük szerint lehet, hogy ez eltántorít néhány sebesség szerető autóvásárlót, de ösztönzi azokat a szülőket, akik a legbiztonságosabb autót szeretnék a gyerekeiknek.

2021-től bevezetnék a Care Key szolgáltatást is sztenderd felszerelésként, amely lehetőséget ad az autótulajdonosnak arra, hogy beállítson egy sebességkorlátot akár magának, akár ha átadja az autót egy fiatalabb vagy tapasztalatlanabb vezetőnek. Azt javasolták, hogy a biztosítók állapítsanak meg kedvezőbb feltéteket azon autótulajdonosok számára, akik használják ezeket a biztonsági funkciókat, hiszen ezzel motiválható a biztonságosabb autóvezetői viselkedés.

Forrás: ENCA

https://www.enca.com/life/volvo-add-car-sensors-prevent-drunk-driving

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936