A VW vezérigazgatója szerint autonóm autóik 2030-ra általánossá válnak

Thomas Schafer, a Volkswagen (VW) vezérigazgatója úgy véli, hogy az autógyártó autonóm autói 2030-ra világszerte elterjedtté válnak. Az AutoCarnak adott interjújában elmondta, hogy az autógyár „megszilárdította partneri kapcsolatait a fejlesztés területén”.

„Célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető leghamarabb a leghatékonyabb funkciókat kínáljuk, és fejlesztéseinket a lehető legköltséghatékonyabban alakítsuk ki” – tette hozzá. Szoftvercége, a Cariad az autonóm fejlesztésre összpontosít Kínában, a Bosch pedig a világ többi részén lesz a partnere. Schafer hozzátette, hogy a cégnek autonóm járművei közlekednek Hamburgban és Münchenben.

„A technológia rendelkezésre áll, Hamburgban és Münchenben autonóm módon vezetünk. Az autó ára még mindig nagyon magas, mert nagyon keveset gyártanak belőle. És mindig be kell bizonyítani, hogy a rendszer jobban vezet, mint egy ember. Az erre vonatkozó jogszabályok nem egyszerűek. Ez országonként teljesen más.”

„Az [autonóm vezetésre] kell összpontosítanunk, mert ha azt elérjük, az új lehetőségeket és komoly profitot nyit meg. Nem mondanám, hogy a győztes mindent visz, de ez egy olyan játék, amelybe hamar be kell szállni. Nem lehet kivárni, és később lépni, ezért jelenleg teljes mértékben erre összpontosítunk” – mondta.

Schafter beszélt a VW nehézségeiről is az önvezető járművek piacra dobásával kapcsolatban. „Ezek a jogszabályok, a kamerarendszerek, a chipek, az energiafogyasztás és a számítási sebesség. Az autó lesz a létező legnagyobb adatgyűjtő eszköz. Valóban összetett.”

Forrás: TeslaRati

https://www.teslarati.com/vw-autonomous-cars-mainstream-2030/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936