A Waymo 3D-s térképeket készít Los Angelesben, hogy jobban megértse a forgalmi dugókat

A Waymo megkezdte 3D-s térképeinek készítését Los Angeles néhány forgalmas körzetében, hogy jobban megértse a dugókat és meghatározza, hogy önvezető autói beilleszkednének-e a városba.

Egyelőre a Waymo három önvezető Chrysler Pacifica miniteherautóját viszi Los Angelesbe, hogy feltérképezze a belvárost és a Wilshire Boulevard Miracle Mile-ként ismert szakaszát. Az autókat kezdetben a Waymo emberei fogják vezetni a város 3D-s térképeinek elkészítéséhez. Ezek a térképek mások lesznek, mint a Google Maps vagy a Waze. Azokkal ellentétben a Waymo térképei topográfiai jellemzőket fognak tartalmazni, mint például a sáv megszűnések, a megosztott fordulási sávok és a járdamagasságok, valamint az úttípusok, az út távolsága és méretei. Az adatokat egyesítik majd a közlekedést szabályozó információkkal, mint a jelzőtáblák, a gyalogátkelőhelyek hossza és a jelzőlámpák elhelyezkedése.

A Waymo-nak engedélye van autonóm járművek tesztelésére Kaliforniában, és elméletileg telepítheti a flottáját Los Angeles-be. De a cég egyelőre még feltérképező, értékelő módban működik a városban, felméri, hogy milyenek ott a vezetési feltételek és hogyan lesz majd egyszer használható ott az autonóm technológia.

A cég, elmondása szerint, nem tervez olyan személyszállítási programot indítani, mint a Waymo One, amely Phoenix külvárosában működik. A Waymo One önvezető autókban kínál utaztatást, biztonsági vezetővel a kormánykerék mögött.

Az önvezető autógyártó cég Mountain View körül kezdte autonóm járművei tesztelését, majd kiterjesztette más városokra és éghajlatokra is. Egyelőre a társaság tevékenységének nagy része Phoenix külvárosára és Mountain View környékére korlátozódik, két kifejezetten napsütéses területre és Phoenix esetében a szálló poros környezetre.

Forrás: Tech Crunch

https://techcrunch.com/2019/10/07/waymo-is-creating-3d-maps-of-los-angeles-to-better-understand-traffic-congestion/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936