A Waymo, a Cruise és az Uber felfüggeszti önvezető taxi szolgáltatásait és tesztjeit a koronavírus járvány idejére

A Reuters riportja szerint az Alphabet önvezető részlege, a Waymo bejelentette, hogy szünetelteti önvezető taxi szolgáltatását az arizonai Phoenixben. Hozzátették, hogy a teljesen autonóm szolgáltatásaik továbbra is működnek. Azaz, azok a szolgáltatások szünetelnek, amelyek biztonsági vezetővel működtek.

Forrás: The Next Web

Nem a Waymo az egyetlen, amely átmenetileg leállítja egyes tevékenységeit. A Ford önvezető részlege, az Argo is bejelentette, hogy leállította autonóm járműveinek tesztelését. Ugyancsak így tett a Pony.ai önvezető jármű cég, amelyet nagyrészt a Toyota támogat, ők is leállították három hétre a kaliforniai „robotaxi” szolgáltatásukat. Ugyanakkor Kínában folytatják önvezető autó tesztjeiket.

Az Uber ugyancsak bizonytalan ideig szünetelteti önvezető autó tesztjeit, mind a tesztpályákon, mind a közutakon. A General Motors tulajdonában álló Cruise is felfüggesztette működését három hétre. A riport szerint a tesztvezetőiket továbbra is fizetik a kieső időszakra.

A teljesen önvezető autók akár remek megoldást is jelenthetnének ebben a helyzetben, amikor minimalizálni kell az emberek közötti kontaktust. Ugyanakkor a vírusok a kilincseken és más felületeken keresztül is terjedhetnek, ami az autonóm autók esetében sem küszöbölhető ki.

Forrás: The Next Web

https://thenextweb.com/shift/2020/03/18/self-driving-ride-hailing-apps-pull-services-and-tests-amid-coronavirus-waymo-uber-cruise-ponyai/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936