A Waymo befejezi működését Austinban

Az Alphabet önvezető autó projektje, a Waymo befejezi működését a texasi Austinban. Az Alphabet leányvállalata elbocsátja az alkalmazottakat a létesítményből, de felajánlja számukra az áthelyezésüket a társaság Detroitban lévő gyártóközpontjába vagy az arizonai Phoenixbe, ahol Waymo több száz járműből álló flottával rendelkezik. Azoknak, akik nem kívánnak élni az áthelyezéssel, átmeneti fizetési csomagot ajánl fel. A lépés kevesebb, mint 10 alkalmazottat érint, de számos vállalkozó is dolgozott az irodában. Az áthelyezés nem érinti a Waymo más alkalmazottait az országban.

A Waymo kihívásokkal küzd az önvezető autók kereskedelmi forgalomba hozása területén. Morgan Stanley a múlt hónapban 40% -kal csökkentette a Waymo értékét 175 milliárd dollárról 105 milliárd dollárra, megállapítva, hogy az ipar a vártnál lassabban halad a kereskedelmi forgalom felé, és megjegyezte, hogy a Waymo továbbra is nagyban támaszkodik a emberi biztonsági vezetőkre, amiről a CNBC augusztusban számolt be.

„A Waymo növeli beruházásait és csapatát mind Detroit, mind Phoenix térségében, szeretnénk összehozni műveleti csapatainkat ezeken a helyeken, hogy a lehető legjobban támogassuk autóvezetőinket és taxi szolgáltatásunkat” – mondta a Waymo szóvivője pénteken a CNBC-hez küldött nyilatkozatában. „Ezért úgy döntöttünk, hogy áthelyezzük austini telephelyünket Detroit-ba és Phoenix-be. Szorosan együttműködünk az alkalmazottakkal, lehetőséget biztosítva számukra az áttelepülésre, valamint munkatársainkkal annak biztosítása érdekében, hogy mindenki megkapja az átmeneti fizetést és az áttelepítési támogatást. ”

Austin volt a hely, ahol a cég megvalósította első teljesen önvezető útját közutakon még 2015-ben. Az austini irodájukban a legtöbb alkalmazott vezető támogatást és flotta asszisztens szolgáltatást nyújtott.

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/amp/2019/11/08/alphabet-self-driving-car-company-waymo-shutters-austin-operations.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936