A Waymo Dallasba telepíti önvezető teherautó központját

A Waymo csatlakozik azokhoz a cégekhez, amelyek létesítményeikhez vagy áruszállítási műveleteihez a Dallas-Fort Worth területet választották, köztük az Aurorával, a Nuroval, a Kodiak Robotics-szal, és a TuSimple-lel.

„Egy olyan nagy árufuvarozási központban működve, mint Dallas, tesztelhetjük Waymo Driver rendszerünket nagyforgalmú autópályákon és sávokon, jobban megérthetjük, hogyan viselkednek más teherautók és személygépkocsik vezetői ezeken az útvonalakon, és tovább finomíthatjuk a Waymo Driver rendszer reakcióit ebben a forgalmas régióban „- mondta a Waymo szóvivője, Julianne McGoldrick. „Ez ugyancsak lehetővé teszi számunkra az időjárási tesztek továbbfejlesztését is sokféle vezetési környezetben.”

Forrás: Yahoo finance

A Waymo új állandó létesítménye kezdetben a Waymo vezető nélküli Peterbilt 579 teherautók flottájának közúti tesztelési központjaként fog szolgálni – mondta McGoldrick.

„Naponta teszteljük majd a Peterbilt 579-est” – mondta McGoldrick. „Számos államközi autópályán végighaladunk majd, például az Interstate 10-es, az Interstate 20-as és az Interstate 45-es pályákon, kifejezetten az El Paso – Dallas és a Dallas – Houston közötti teherszállító sávokra fókuszálva.”

A Waymo székhelye a kaliforniai Mountain View-ban található. 2009-ben alapították a Google Önvezető Autóprojektjeként, és 2016 decemberében Waymo néven vált ismertté. A Waymo mögött az Alphabet Inc. áll, mely a Google anyavállalata.

A Waymo Dallas körül más autópályákon, valamint néhány utcán is tesztelni fog, mondta McGoldrick.

A texas-i utakon a 2016-os 1,2 milliárd tonnás teherforgalom 2045-re várhatóan 2,5 milliárdra fog nőni a Texasi Közlekedési Minisztérium 2018-as Teher Mobilitási Terve alapján. A napi tehergépkocsis utak majdnem 50%-kal, több mint napi 1 millióra fog nőni ebben az időszakban a tanulmány szerint.

A Waymo az egyike az egyre növekvő listán szereplő önvezető teherautó/jármű cégeknek, melyek célja a texasi teherszállító sávok kihasználása. Márciusban az autonóm tehergépjármű startup, TuSimple kiterjesztette a UPS számára nyújtott szolgáltatását, még több szállítással Texasból Arizonába. A cég azt a tervét is bejelentette, hogy ősszel új szállítási terminált nyit Dallasban. Az önvezető startup, Aurora júliusban kezdte meg szállító és Class8-as teherautóinak tesztelését kereskedelmi útvonalakon a Dallas-Fort Worth területen. A Kodiak Robotics, melynek Dallas környékén van létesítménye 2019 szeptembere óta végez napi kereskedelmi szállítást Dallas és Houston között. A Nuro, robotikai startup februárban kezdte meg kereskedelmi önvezető szállító teherautóinak tesztelését Houstonban.

Forrás: Yahoo Finance

https://finance.yahoo.com/news/waymo-picks-dallas-driverless-trucking-205341292.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936