A Waymo hamarosan megkezdi önvezető autóinak erős esőben való tesztelését

A Waymo önvezető autóinak végső tesztelésére készül a floridai utakon a hurrikán csúcsidőszakában, egyelőre még emberi kontroll mellett. A Waymo blog posztjában jelentette be, hogy közutakon tervez tesztelést a hónap folyamán, hogy lehetőség legyen az extrém időjárási körülmények megtapasztalására is. Az autók Miami körzetében maradnak majd, haladnak majd autópályán is, hogy a cég adatokat gyűjthessen a lézer és a radar szenzorok működéséről.

A Chrysler Pacificas és a Jaguár I-Pace még ebben a hónapban kikerülnek az utakra, hogy a legesősebb időszakban lehessen kipróbálni őket. A tesztelés Naples-ben kezdődik zárt pályákon, mielőtt Miami közútjaira kerülnének az autók, és még akkor is tesztvezetők fogják őket irányítani manuálisan, miközben a szenzorok információkat szereznek az esőzés közbeni körülményekről.

Forrás: Daily Mail

A hurrikán időszakban Miami az egyik legcsapadékosabb terület az Egyesült Államokban, és az erős eső nagy zajt jelent a szenzorok számára. A nedves utak hatására a többi közlekedő is máshogy viselkedhet, ezért fontos az ilyen körülmények között való tesztelés is.

Forrás: Daily Mail

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7376247/Autonomous-vehicle-company-Waymo-test-Florida-rain.html?ito=rss-flipboard

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936