A Waymo kínai versenytársa sikerrel járhat a vezető nélküli autók piacán

A CNBC East Tech West konferencián, Kínában, a Pony.ai ügyvezető igazgatója, Hu Wen elmondta, hogy a biztonsági aggodalmak közepette a vállalatoknak nem szabad „sietni”, hogy megnyerjék az önvezető autók versenyét.

  • A Pony.ai egy önvezető jármű startup melynek irodái Kínában és a Szilícium-völgyben találhatók. Februárban a vállalat engedélyt kapott arra, hogy önjáró autós túrákat biztosítson a nyilvánosság számára egy 1,7 mérföldes útvonalon Guangzhouban. Hu Wen elmondta, hogy a Pony.ai fokozatosan felépíti gépjárműparkját közel 50 önjáró autóval, amely a körzetben kínál majd szolgáltatásokat.
  • Kína autonóm jármű piaca fel kell, hogy vegye a versenyt az amerikai autonóm jármű iparral, ami magában foglal olyan vállalatokat, mint a General Motors vagy a Google-hez kötődő Alphabet. Múlt hónapban az utóbbi Waymo lett az első olyan cég, amely számára hivatalosan is engedélyezték az autonóm járművek utcai tesztelését Kaliforniában.
  • A Pony.ai-nak kínai versenytársakkal is szembe kell néznie, olyan óriáscégekkel, mint a Baidu és Tencent, akik mindketten a saját autonóm flottájukat fejlesztik. A Pony.ai a technológiai és szoftver megoldásaiban különbözik ezektől a cégektől.

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/2018/11/27/waymo-chinese-competitor-ponyai-is-pacing-itself-in-driverless-cars.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936