A Waymo kritizálja Kalifornia önvezető autókról szóló adatait

A Waymo is, amelyet élenjárónak tartanak az önvezető autózás terén, csatlakozott azokhoz, akik nem értenek egyet azzal, hogy az önvezető autókat az alapján minősítsék, hogy hányszor kellett átvenni az embernek az irányítást a tesztutak során. A cég szerint ez a szám nem pontos és nem releváns mérője az adott cég technológiai fejlődésének.

A Kaliforniai Gépjármű Minisztérium szerdán jelentette meg beszámolóját, amelyben arról szerepelnek adatok, hogy az egyes önvezető járműveket tesztelő cégeknél hány mérföldet tettek meg az autók, és ez alatt hányszor kellett az embernek átvennie a kontrollt az önvezető rendszertől.

A Waymo szerint az, hogy hányszor kell átvennie a kontrollt a vezetőnek, nem egyértelmű mérőeszköze a teljesítménynek, és nem különbözteti meg a Waymo-t sem más cégektől, mivel ez a szám nagyban függ attól, hogy milyen helyzetekben közlekedik az autó.

Bár Kaliforniában jelenleg arra kérik az önvezetéssel foglalkozó cégeket, hogy szolgáltassanak adatot arról, hogy hány esetben kellett átvenni a kontrollt, számos cég, köztük a General Motors-hoz tartozó Cruise, és a kaliforniai Aurora is kritizálta ezt a fajta adatgyűjtést.

Forrás: Investing

https://ca.investing.com/news/stock-market-news/waymo-joins-critics-of-californias-selfdriving-data-reports-2076021

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936