A Waymo nyereményjátékot hirdet önvezető autós adataikkal, amelyben bárki részt vehet

A múlt héten az Alphabet önjáró autó-leányvállalata tovább bővítette nyílt adatkészletét, és elindította öt kihívását, melyhez bárki csatlakozhat. Az Open dataset egy olyan nyílt adatbázis, amelyet a Waymo önjáró autó prototípusai gyűjtenek, az utakon megtett több millió mérföld során. Tavaly a vállalat megosztotta az adatokat, és a tudományos haladás érdekében megengedte, hogy bárki hozzáférhessen az adatbázishoz.

A felhívás szerint a kutatók részt vehetnek az alábbi öt kihívás egyikében: 2D-detekció, 2D-követés, 3D-detekció, 3D-követés és Domain Adaptáció.

A 2D kihívás során a kutatóknak 2 dimenziós dobozokat kell létrehozniuk a tárgyak számára kamerával készített képek alapján. A 3D kihívások hasonlóak, de lidar képeket is tartalmaznak és 3D-s függőleges dobozokat. A domain adaptáció számos szegmenst tartalmaz az esős körülmények között működő Waymo járművekből.

A Waymo maximum 10 fős csapatokat engedélyez, akik maximum háromszor küldhetnek be munkát. Az első három helyezett pénzdíjat kap. A kihívás március 20-án kezdődött, a Waymo kihirdeti a legjobban teljesítő csapatok listáját.

Forrás: Cnet

https://www.cnet.com/roadshow/news/waymo-self-driving-car-data-game-prize/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936