A Waymo szimulátorai egy nap alatt 100 évnyi utakon való tesztelést végeznek el, még otthoni munka mellett is

Bár a koronavírus miatt a Waymo felfüggesztette autonóm járműveinek utakon való tesztelését, digitálisan, szimulátorokban továbbra is folytatja azt.

Az önvezető autók fejlesztésének nagy része a rendszer vészhelyzet felismerésének javítását célozza, mely nem csak a közutakon tehető meg, hanem szimulátorokban is. A Waymo 100 évnyi valós úton való tesztelést tud 24 órányi szimulátoros teszteléssel helyettesíteni. Elmondásuk szerint eddig 15 milliárd mérföldnyi utat tettek meg szimulátorban.

A Waymo képviselői azt nyilatkozták, hogy a cég szimulációs technológiája lehetővé teszi, hogy a valós utakon összegyűjtött eddig adatok alapján szimulálják a valós közlekedési helyzeteket. A szimuláció során úgy tudják manipulálni a környezetet, hogy fel tudják mérni, hogyan reagál az autó különböző szituációkban, mint amilyen például a balra kanyarodás folyamatos szembejövő forgalomban.

A Waymo tehát összegyűjti a 20 millió mérföldes valós teszt adatait és a szoftvere segítségével a lehető legtöbb variációját állítja elő a kihívást jelentő helyzeteknek, így segítve azok jobb megértését.

Mindezt a kijárási korlátozások idején is meg tudja tenni, mivel a Waymo alkalmazottai távolról hozzá tudnak férni a cég hálózatához. Mivel a szimulációs és vizualizációs szoftver alapvetően szükséges a mérnökök munkájához, a cég előállította a legtöbbet használt eszközeik web-alapú verzióját, így nincs szükség a drága, és nagy teljesítményű számítógépes hardver hazaszállítására az otthoni munkához.

Forrás:

https://www.cnet.com/roadshow/news/waymo-100-years-simulation-daily-self-driving-car/rge Image

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936