A Waymo új autonóm jármű tesztpályát nyit Ohio-ban

A Waymo azt tervezi, hogy új tesztpályát nyit Ohióban vezető nélküli autonóm járművei számára, amely a sűrű, városi területekre összpontosít.

A Columbus közelében található Közlekedési Kutatóközpontban épülő új helyszín lehetővé teszi a vállalat számára, hogy mozgásvezérléses teszteken, nehéz tehergépjárművek tesztelésén és változó időjárási körülmények közötti tesztelésen dolgozzon – közölte a társaság.

A Waymo fő tesztlétesítménye a kaliforniai Merced közelében található. Bár számos más államban végez teszteket, ez lesz az első állandó helyszín egy harmadik fél tesztpályáján.

Az új központot valamikor a jövő év közepén tervezi megnyitni Ohióban.

A Waymo-t, a Google-hoz tartozó Alphabet Inc. egységét sokan az autonóm járműtechnika vezetőjeként tartják számon. Októberben kibővítette ride-hailing szolgáltatását Phoenix-ben, hogy így még több vezető nélküli járművet használ.

Önvezető járműveinek kezelése rossz időjárási körülmények között folyamatos kihívást jelent.

A társaság havas és nedves utakon dolgozik Detroit körzetében, valamint erős esőben és ködben Floridában és San Francisco-ban – mondta Patrick Cadariu, a Waymo ellátási lánc-üzemeltetési vezetője a nyár folyamán.

Az Ohio-i Közlekedési Kutatóközpont tesztpályáját különféle terepviszonyokkal (beleértve a dombokat is), valamint sűrű, városi környezettel tervezik meg – közölte a társaság.

A kelet-libertyi kutatóközpont, Columbustól mintegy 64 kilométerre északnyugatra, tavaly 45 millió dolláros tesztterületet nyitott az önvezető járművek számára. Olyan utakat és szerkezeteket tartalmaz, amelyek a nagy sebességű kereszteződések, a vidéki utak és a városi területek modellezésére szolgálnak, amelyekkel általában a járművezetők találkoznak. A tisztviselők szerint a pálya Észak-Amerika legfejlettebb ilyen típusú létesítményei közé tartozik.

Forrás: The News Tribune

https://www.thenewstribune.com/news/business/article247525985.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936