A Waymo újabb lépést tett az önvezető autók szállításban való felhasználása területén

A Waymo a héten bejelentette, hogy kiterjeszti együttműködését az AutoNation autókereskedelmi céggel, így már autó alkatrészeket is szállít. A Waymo autonóm járműveinek segítségével az AutoNation számos telephelye és más szervizek között biztosítják az autó alkatrészek szállítását az arizonai Phoenixben. A két cég közötti eddigi együttműködés keretében a Waymo néhány járműve az AutoNation vásárlóit szállította.

A kiterjesztett együttműködés jelentősége, hogy ezzel a Waymo újabb lépést tett az önvezető autók cégek közötti szállításra való felhasználása felé.

Bár nagy figyelmet kap a Waymo robotaxi szolgáltatása, mely jelenleg korlátozott kapacitással működik Phoenix-ben, a cég a technológiát az áruszállítás területén is fel kívánja használni.

Az autonóm járművekkel való áruszállítás megoldást jelenthet az Amerikában tapasztalható egyre nagyobb teherautósofőr hiányra. Az Egyesült Államokban a fogyasztási cikkek 65%-át teherautókkal szállítják, miközben az Amerikai Teherszállítási Szövetség szerint jelenleg 60 ezer kamion sofőr hiányzik a rendszerből.

Az autonóm járművek nem csak a hosszútávú, hanem a rövidtávú szállításokban is jól használhatók. Az internetes rendelések jelenleg az eladások 11%-át teszik ki az Egyesült Államokban, de 2021-re ez az arány már 14% lesz, így a cégeknek megoldást kell találniuk a költségek csökkentésére és a kiszállítás hatékonyságának növelésére.

Ezért, ha a Waymo bebizonyítja, hogy autonóm járművei gyorsan és megbízhatóan szállítják ki az árukat az AutoNation számára, akkor más kereskedők is meg fogják őket keresni hasonló feladattal. A technológia jelenlegi tesztelésével a Waymo betörhet a piacra a következő években.

Forrás: The Motley Fool

https://www.fool.com/investing/2019/11/02/waymos-latest-partnership-shows-self-drivings-pote.aspx

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936